Resultat

KROSSEN: Sverige sätter press på Nederländerna – fyrverkeri av Berg

Published

on

Sverige krossade Luxemburg i jakten på en plats i VM i Ryssland sommaren 2018. Nu har Janne Anderssons landslag satt press på Nederländerna. Marcus Berg gjorde fyra mål.

Jubilaren Marcus Berg gjorde hela fyra mål i sin 50:e landskamp och var stor segerorganisatör på Friends Arena i Solna.

Sverige skulle göra mål, de hade pressen på sig att ösa in mål mot Luxemburg. Herrlandslaget gjorde vad de skulle och krossade motståndet. Plötsligt har Sverige satt en enorm press på Nederländerna, som inför deras kvällsmatch mot Vitryssland. Sverige har sex poäng och 14 plusmål tillgodo på Nederländerna.

Även Frankrike kan sättas i en svår sits då de har svåra Bulgarien borta ikväll.

Berg stor matchhjälte

Sverige stod för en gedigen insats när man verkligen pulveriserade motståndet inför rekordpublik, 50 022 åskådare som tagit sig till Friends Arena. Merparten fick jubla sig hesa då Sverige mäktade med hela åtta mål. Fyra av målen gjordes av matchens stora stjärna Marcus Berg som stod för häften av Sveriges mål.

Ikväll med start 20.45 spelar Sveriges motståndare om gruppsegern Frankrike och motståndare om playoff Nederländerna sina näst sista matcher i kvalet.

Vilka tar sig till VM i Ryssland nästa sommar? Sverige har inte spelat VM sedan 2006 i Tyskland.

Gilla oss på Facebook

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Innebandy

IKSU krossade motståndet i finalen

Published

on

Svenska mästarna IKSU mot finska mästarna Classic i finalen av Champions Cup. Som upplagt för en jämn och spännande match.

IKSU visade direkt från start att man ville vinna. Efter att landslagsstjärnan Amanda Delgado Johansson gjort mål två gånger lyckades finska SV Classic aldrig komma tillbaka.

Högt tempo, stort bollinnehav och effektfullt försvarsspel gjorde att IKSU kunde hålla undan och vinna med slutsiffrorna 4-1. Det innebär att man nu kan titulera sig ”världens bästa klubblag”

– Jag stod när det var 30 sekunder kvar och bara rös på bänken. Det var nästan som att tårarna kom för det är så härligt att vinna de här matcherna, säger lagkaptenen Frida Norström till ibnytt.se efter matchen.

Innebandy

Falun visade klassen – nu är man historiska

Published

on

Falun kunde bli historiska om man vann finalen i Champions Cup. Det satt hårt inne men i den andra perioden kopplade man greppet om finalen och blev därmed det enda lag som vunnit fyra Champions Cup guld.

Det var i den andra perioden som Falun kopplade greppet om Champions Cup finalen mot finska storklubben SV Classic. Underläge 1-2 byttes till ledning 5-2. Det femte målet kom genom den ovana målskytten Adam Fernqvist.

I tredje perioden kunde Falun fortsatt kontrollera matchen och till slut vinna med 7-4 efter mål av landslagsstjärnorna Alexander ”Galante” Carlström och Emil Johansson.

I och med guldet blir Falun det första laget att vinna fyra Champions Cup turneringar.
– Det är alltid något som är speciellt med guld och det här är ju historiskt så man kommer kolla tillbaka på det och tänka på då det är med i historieböckerna, säger Galante Carlström till Ibnytt.se

Fotboll

U21 kryssade i Belgien

Published

on

Efter att ha inlett EM-kvalet med en seger över Cypern ställdes U21 landslaget mot en på pappret betydligt tuffare motståndare i Belgien på bortaplan. Efter en stark insats kom man ifrån med ett välförtjänt kryss.

Roland Nilssons första tävlingsmatch som förbundskapten för U21 landslaget slutade med en stabil 4-1 seger hemma mot Cypern. Detta efter bland annat ett hattrick av MFF-spelaren Carlos Strandberg. Under fredagskvällen ställdes man mot gruppens högst seedade motståndare, Belgien.

12 minuter in i matchen fick Sverige en farlig målchans. Erdal Rakip sparkades ner i straffområdet men domaren friade och Gustav Engvall fick ett fint läge som den belgiske målvakten räddade.

I den 30:e minuten skulle däremot Belgien ta ledningen. Jordi Vanglerberghe vek in från vänsterkanten och avslutade med ett skott rakt upp i Pontus Dahlbergs vänstra kryss.

Sverige skulle dock komma tillbaka. I den 60:e minuten dök Filip Dagerstål upp vid den första stolpen och knoppade in Anton Jönsson Salétros hörna.

Båda lagen kom sedan att skapa ytterligare några farliga målchanser innan domaren blåste av matchen som alltså slutade 1-1. Ett helt klart godkänt resultat för svensk del.

– Resultatet är väl okej, men efter den här prestationen vill man ha tre poäng. Vi ska inte glömma att Belgien är ett bra lag och de får ha ganska mycket boll, men jag tycker att vi håller dom borta från vårt mål ganska bra och att vi för matchen, förutom alldeles i slutet då det blir lite Hawaii, säger målskytten Filip Dagerstål till svenskfotboll.se

Även förbundskapten Roland Nilsson var nöjd med lagets prestation:
– 1-1 på borta mot Belgien är ett bra resultat, men sedan är det ju alltid så att man vill ha med sig tre poäng, säger han till svenskfotboll.se