Connect with us

Ishockey

Supertalangen uttagen i Karjala-truppen

Published

on

Supertalangen uttagen i Karjala-truppen
Idag presenterade förbundskapten Rikard Grönborg truppen till Karjala Tournament som spelas mellan 8-12 november. Med i truppen finns Frölundas 17-årige supertalang Rasmus Dahlin.

Trupputtagningen till årets Karjala Tournament var på förhand lite extra intressant. Detta då det sedan tidigare står klart att inga NHL-spelare finns tillgängliga för OS. Det innebär att dagens trupp kan ses som något av ett embryo till den OS-trupp som ska åka till Pyeongchang i februari. Totalt ska det spelas tre matcher i turneringen. 8/11 mot Tjeckien, 10/11 mot Kanada och 11/11 mot Finland.

Supertalangen uttagen

Grönborg bjöd på en del överraskningar men det största utropstecknet i truppen var Frölundas 17-årige supertalang Rasmus Dahlin. Dahlin stod för en mycket imponerande säsong i fjol, som även innehöll landslagsdebut på seniornivå. Efter en stark säsongsinledning i år får han alltså chansen igen. Värt att notera är även att målvakten Magnus Hellberg för första gången är uttagen i en landslagstrupp.

Den förmodade lagkaptenen Joel Lundqvist saknas i truppen på grund av en skadesituation och att han ska spela Champions Hockey League med Frölunda. Även målvakten Viktor Fasth saknas, vilket enligt Grönborg beror på att man vill låta han matchas igång i Växjö.

Truppen i sin helhet:
Målvakter:
#1 Jhonas Enroth, Dinamo Minsk

#35 Magnus Hellberg, Kunlun Red Star

#30 Linus Söderström, HV71
Backar:
#2 Simon Bertilsson, Brynäs*

#4 Staffan Kronwall, Lokomotiv Yaroslav


#5 Mikael Wikstrand, Färjestad


#6 Patrik Hersley, SKA St. Petersburg


#8 Johan Fransson, Genéve-Servette


#26 Rasmus Dahlin, Frölunda*


#29 Erik Gustafsson, Avangard Omsk


#32 Magnus Nygren, Davos 


#51 Jonas Ahnelöv, Avangard Omsk
Forwards:
#7 Patrick Cehlin, Luleå

#9 Robert Nilsson, ZSC Lions*


#10 Joakim Lindström, Skellefteå


#12 Fredrik Pettersson, ZSC Lions*


#17 Pär Lindholm, Skellefteå


#18 Dennis Everberg, Avangard Omsk


#22 André Petersson, Avangard Omsk


#28 Dick Axelsson, Färjestad


#37 John Norman, Jokerit 


#45 Oscar Möller, Skellefteå


#58 Anton Lander, AK Bars Kazan


#61 Johan Ryno, Färjestad


#67 Linus Omark, Salavat Yulaev Ufa

* Spelar Champions Hockey League 7/11 och missar därmed första matchen mot Tjeckien.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tre Kronor

SUPERSKRÄLLEN: Först SM-guld, sedan skrällen i Tre Kronor

Published

on

Igår blev han svensk mästare med Djurgården i J18, idag är han superskrällen i Tre Kronor. Livet leker för Djurgårdens målvaktstalang. Förbundskaptenen Rikard Grönborg har tagit ut sin minst meriterade landslagstrupp någonsin. Hela tolv debutanter och sammanlagt har spelarna spelat 193 landskamper, ett snitt på åtta landskamper per spelare.

Djurgårdens talangfulle målvakt Olof Lindbom, 17 år, är superskrällen i Rikard Grönborgs Tre Kronor-trupp till matcherna mot Slovakien i Norrköping och Oskarshamn i nästa vecka. Lindbom är inte ensam om att vara debutant i A-landslaget, han får med sig elva lagkamrater som även de får debutera. Adam Boqvist, Adam Ginning, Adam Almqvist, Linus Arnesson, John Nyberg, Lawrence Pilut, Jonathan Andersson, Erik Brännström, Michael Lindqvist, Linus Ölund och Olle Liss är de övriga debutanterna.

Den mest meriterade i truppen är Patrik Zackrisson som spelat en tredjedel, 65, av alla landskamper som den här upplagan av Tre Kronor skrapat ihop.

Truppen

Målvakter
35. Magnus Hellberg, Kunlun Red Star
39. Olof Lindbom, Djurgården

Backar
02. Adam Boqvist, Brynäs
04. Adam Ginning, Linköping
05. Adam Almqvist, Frölunda
06. Mikael Wikstrand, Färjestad
08. Linus Arnesson, Örebro
14. John Nyberg, Frölunda
21. Lawrence Pilut, HV71
22. Jonathan Andersson, Örebro
26. Erik Brännström, HV71

Forwards
03. Carl Grundström, Frölunda
07. Patrick Cehlin, Luleå
09. Anton Rödin, HC Davos
11. Victor Olofsson, Frölunda
15. Rasmus Asplund, Färjestad
16. Joakim Nygård, Färjestad
19. Patrik Zackrisson, Sibir Novosibirsk
28. Johan Sundström, Avangard Omsk
34. Michael Lindqvist, Färjestad
36. Linus Ölund, Brynäs
37. John Norman, Jokerit
44. Olle Liss, Rögle
48. Carl Klingberg, EV Zug

Landskamperna

De båda landskamperna mot Slovakien spelas torsdag 5 april klockan 18.30 i Himmelstalundshallen i Norrköping och fredag 6 april klockan 18.30 i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn.

Continue Reading

Pressrelease

LÅN: Landslagsbacken stannar i Malmö

Published

on

När Redhawks hade som flest backar på frånvarolistan i november anslöt Matias Lassen, 21, på lån från Mora IK. Nu står det klart att den danske landslagsbacken stannar i Redhawks säsongen ut.

Den danske landslagsbacken Matias Lassen stannar i Malmö resten av säsongen . Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Matias har gjort det jättebra sedan han anslöt och fyllt en viktig funktion för oss. Vi känner nu, precis som vi gjorde då, att vi behöver bredden på vår backsida och är glada över att ha kommit överens med Mora, om att ha kvar honom hos oss under resterande del av den här säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Landslagsbacken stannar

I gårdagens hemmamatch mot Linköping spelade Matias Lassen sin elfte match för Redhawks. På dessa har han snittat 13:12 i istid, producerat tre poäng (1+2) och är noterad för +2. Dessförinnan medverkade han i 17 SHL-matcher för Mora och i fjol prisades han som Danmarks bästa back.

– Jag kom in väldigt bra i laget direkt och jag trivs med vårt sätt att spela. Det ska bli kul att få fortsätta spela för Redhawks även under våren, säger Matias Lassen själv

Continue Reading

Ishockey

OS: USA har presenterat sin OS-trupp

Published

on

Igår under Winter Classic mellan New York Rangers och Buffalo Sabres släppte USA sin OS-trupp. Inga NHL-spelare är med då ligan inte släpper spelare till OS i Sydkorea. Av SHL:s 18 amerikaner lyckades tre ta en plats i truppen.

USA har släppt sin OS-trupp och den innehåller tre SHL-spelare, Chad Billins, Linköping, Noah Welch, Växjö och Ryan Gunderson, Brynäs. Flera av de 15 återstående amerikanerna i SHL hade förhoppningar på att få representera hemlandet i OS, men får nu satsa på att lyfta sina klubblag i stället.

USA:s OS-trupp i sin helhet>>>

Continue Reading

Trending