Connect with us

Damlandslaget

INNEBANDY: Landslagstruppen inför VM uttagen

Published

on

Sveriges förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson har tagit ut landslagstruppen i innebandy inför den sista samlingen till VM i december.
– Det är läge att visa att de vill vara med till VM, säger Åsa Karlsson.

Landslagstruppen inför den sista samlingen till VM i december har tagits ut av innebandyns förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson. Sammalagt har ”Kotten” tagit ut 23 spelare, tre målvakter och 20 utespelare. Snart är det innebandy-VM och det gäller att visa upp sig.

VM närmar sig med stormsteg och vi har inte så många tillfällen kvar innan VM-truppen ska tas ut. Men det är viktigt att tillägga att det finns ett gäng spelare som inte fick plats i den här truppen som är aktuella och kan ta plats framöver. Dörren är fortfarande öppen för VM-spel för dem och vi har Euro Floorball Tour kvar i oktober. Nu har vi utgått från det vi såg i slutet av förra säsongen och på lägret på Gotland i slutet av maj, säger Karlsson.

Special teams

Fokus på lägret i Uppsala 5-8 september kommer att ligga på special teams, power- och boxplay, men även i spelet utan målvakt.

– Vi ska fortsätta jobba med vårt spel, kika på detaljer i spelet och träna i special teams. Vi vill att spelarna ska visa upp sitt bästa jag under de här dagarna i Uppsala.

Förutom detaljer i spelet kommer de svenska damlandslagsspelarna även ägna sig åt team building och mediaträning. Dessutom blir det träningsmatcher mot herrjuniorlag.

Truppen

Målvakter

Amanda Hill, Kais Mora IF
Alexandra Durling, Täby FC IBK
Matilda Wirthig, IBK Dalen

Utespelare

Klara Molin, IK Sirius FBC
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Nathalie Hjertberg, IK Sirius FBC
Sandra Svärd, Iksu
Cornelia Fjellstedt, Iksu
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Anna Wijk, Kais Mora IF
Alice Granstedt, Dietlikon Jets
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Stephanie Boberg, Endre IF
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Myra Aggestål, Iksu
Emelie Wibron, Iksu
Moa Gustafsson, Kais Mora IF
Sara Steen, Endre IF
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Amanda Johansson Delgado, Iksu
Johanna Hultgren, Kais Mora IF
Matilda Sjödin, Täby FC IBK
Jonna Sjöberg, Västerås Rönnby IBK

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Damlandslaget

INNEBANDY: Damernas trupp till Gävlelägret – topplaget nobbar

Published

on

Förbundskaptenen Åsa ”Kotten” Karlsson har tagit ut 23 spelare till ett läger i Gävle 4-7 februari. Thorengruppen släpper inga spelare till den samlingen.
– Ur ett samhällsperspektiv känns det inte försvarbart att skicka iväg våra spelare, säger Jocke Sjöström.

Svenska Innebandyförbundet satsar stort på hemma-VM i Uppsala 4-12 december 2021 och damlandslagets förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson har tagit ut 23 spelare till ett läger i Gävle första helgen i februari. Det blir ett landslag helt utan spelare från topplaget Thorengruppen, de väljer att stoppa sina spelare till den här samlingen.

– De inställda matcherna är ett bevis på att smittan mer eller mindre påverkar alla lag i landet. Trots protokoll och tuffa rutiner drabbar pandemin oss ändå. Att då träffas från olika lag under fler dagar trots rutiner är olämpligt”, säger Jocke Sjöström, sportchef i Thorengruppen i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Som förening är vi stolta att ha spelare i landslagssammanhang. Vi vill att alla våra spelare ska sträva efter att nå dit. Vi hoppas verkligen att det blir uttagna nästa läger och får visa upp sig då.”

Sju debutanter

Truppen har hela sju debutanter, mycket beroende på topplagets avhopp. Trots det ser ”Kotten” fram mot att samla landslaget för ett träningsläger.

– Vi vill att samtliga spelare tar för sig och visar upp det spel och agerande som de har till vardags i sina klubblag, oavsett om man är debutant eller mer erfaren. Man ska visa att man klarar av att prestera med de bästa, säger Åsa Karlsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Senast vi träffades var i september, så det är såklart viktigt att få till ett läger till under pågående säsong. Det känns bra att vi får igång verksamheten inför VM i Uppsala.

Förbundet anser att de gör allt för att träningslägret ska vara så pandemisäkert som möjligt.

– När vi samlar landslagen är det av största vikt att alla känner sig trygga i att medverka. Det gäller spelare, ledare och media. Vi har arbetat fram gedigna förhållningssätt hur vi går tillväga för att minimera risken för smitta, säger Joakim Lindström landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.

Truppen

Målvakter

Namn Klubb
Alexandra Durling Täby
Cornelia Palmér Västerås Rönnby
Hanna Svensson Warberg

Utespelare

Namn Klubb
Moa Andersson Pixbo Wallenstam
Amanda Berggren Pixbo Wallenstam
Ellen Bäckstedt Endre
Lisa Carlsson Täby FC
Cajsa Elm Pixbo Wallenstam
Moa Gustafsson KAIS Mora
Sandra Hawerman Warberg IC
Natalie Hjertberg Sirius
Wilma Johansson Endre
Madeleine Karlsson Malmö
Klara Molin Sirius
Ellen Rasmussen Malmö
Elin Roos Endre
Julia Sidklev-Persson Västerås Rönnby
Jonna Sjöberg Västerås Rönnby
Matilda Sjödin Täby
Ida Sundberg Pixbo Wallenstam
Ellen Svensson Jönköping
Moa Tschöp Täby
Agnes Wiklund Täby

Spelare i kursiv stil är debutanter.

Continue Reading

Damlandslaget

Innebandy VM: Sjunde raka i sikte för Sverige

Published

on

Sverige jagar sjunde raka

Den sjunde december drar VM i innebandy igång i Schweiz, ett mästerskap där Sverige har ett sjunde raka VM guld i sikte. Att landslaget går in som favoriter är ingen hemlighet.

I truppen som kommer representera Sverige i årets Innebandy-VM, med ett sjunde raka guld i sikte ingår många intressanta spelare. Förutom rutinerade spelare som Amanda Delgado Johansson och Anna Wijk, består truppen av sex debutanter i VM sammanhang. Av debutanterna syns två SM finalister från i våras, målvakten Alexandra Durling och backen Lisa Carlsson. Båda representerar Täby.

Årets VM kommer att spelas med start den sjunde december till femtonde september, i schweiziska Neuchatel. Totalt är det tjugo spelare som är uttagna för att representera Sverige.

Handlar om att vinna VM guld

Sverige kommer att gå in i VM med guld i sikte, säger förbundskapten Åsa Karlsson, i ett pressmeddelande från Svenska innebandy förbundet. Trots sex raka VM guld är inget säkert att det blir ytterligare en repris.

– För vår del handlar det om att vinna VM-guld, vi går in med den pressen från början, säger Åsa Karlsson och fortsätter. Men att vi har vunnit sex raka guld minskar knappast den pressen, säger hon i pressmeddelandet.

Trots mycket press känner förbundskapten Karlsson, en stor trygghet inför stundande mästerskap. Framförallt en bra mix mellan rutinerade spelare, och taggade debutanter i laget.

– Vi har en bra balans, en bra spets och en trygghet i gruppen, säger Åsa Karlsson.

Anna Wijk historisk inför mästerskapet

I de två senaste mästerskapen, har finalerna mellan de två giganterna Sverige och Finland avgjorts på straffar, med Sverige som slutliga segrare i båda matcherna. Huvudkandidaterna att göra upp om guldet är som tidigare Sverige och Finland, men där det kommer finnas utmanare bakom med bland annat Tjeckien och hemma nationen Schweiz. Det var även den svenska stjärnan Amanda Delgado Johansson inne på under dagens morgonstudion i SVT.

Inför mästerskapet har även den svenska kaptenen Anna Wijk skrivit historia. Under gårdagens match i Svenska Superligan mot Karlstad, gick hon upp som etta i ligan, med flest poäng genom tiderna.

Inför mästerskapet har Karlsson och laget jobbat med många saker sedan senaste VM. Framförallt med att hitta en större trygghet i laget, något förbundskaptenen tycker de hittat.

– Många vill bli matchvinnare. Mixen av spelare i vårt lag kommer bli avgörande, säger hon.

Här är den svenska truppen till VM

Målvakter

Alexandra Durling, Täby FC IBK *
Amanda Hill, Kais Mora IF *

Utespelare

Myra Aggestål, Iksu*
Stephanie Boberg, Endre IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK*
Cornelia Fjellstedt, Iksu
Alice Granstedt, Kloten-Dietlikon Jets (Schweiz)
Moa Gustafsson, Kais Mora IF*
Johanna Hultgren, Kais Mora IF
Sofia Joelsson, Iksu
Amanda Johansson Delgado, Iksu
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, IK Sirius FBC*
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Iza Rydfjäll, Kloten-Dietlikon Jets (Schweiz)
Sara Steen, Endre IF
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, Iksu
Anna Wijk, Kais Mora IF (kapten)

Spelarna med stjärna är debutanter

Sverige inleder mästerskapet mot Slovakien den sjunde december, med start klockan 18.15.

Continue Reading

Damlandslaget

Sverige slipar formen inför VM i december

Published

on

Floorball
Förbundskapten Andreas Lundmark har tagit ut landslagstruppen till Euro Floorball Tour i Malmö 3-5 november. Det är en stark trupp som presenteras.
– Det är så klart nära en VM-trupp, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Euro Floorball Tour är den tuffaste landslagsturneringen i innebandy. 3-5 november möts Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz, det är också de länder som kommer att slåss om medaljerna i VM i Bratislava i december. Förbundskapten Andreas Lundmark har tagit ut en trupp på 22 spelare.

– Det är det sista lägret innan en VM-trupp ska tas ut. Det är alltid svårt hur man ska resonera. Om vissa spelare ska med, eller vara hemma och ändå vara aktuella, säger förbundskapten Andreas Lundmark i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är så klart nära en VM-trupp. Sedan är det några som inte har varit med på ett tag som är med nu. Och någon som är hemma på grund av känningar. Det är inte givet att det är de här 20 av 22 som åker till VM. Men jag skulle tippa i alla fall 18 av dem.

Chans att visa upp sig

Två talanger kommer att få chansen att visa upp sina kvaliteter i Euro Floorball Tour, det är Jonna Sjöberg, Västerås Rönnby och Alice Granstedt, Iksu.

– Jonna är en karaktärsspelare som vi känner att vi behöver. Hon är en joker som vi vill se lite mer av, även i landslaget. Hon har en internationell spelstil.

– Alice har gjort det väldigt bra, både i landskamperna och sitt Iksu. Hon är en ledande spelare och väldigt mogen i sitt spel. Hon är en spelmotor som absolut ska vara med och konkurrera, säger Lundmark.

VM-guld är målet

Det stora målet för damlandslaget i innebandy är att ta ett sjätte raka VM-guld och då gäller det att sätta sig i respekt hos motståndarna och det är något förbundskaptenen vill se.

– Spelarmässigt handlar det om att de ska känna mer och mer trygghet i det vi håller på med och lita till sin egen kapacitet och börja närma sig en VM-prestation. Vi kom inte riktigt upp på den nivå vi ville i Finnkampen, säger Lundmark och tillägger:

– I matcherna ska vi visa som lag att vi är starka. Vi ska sätta oss mer i respekt än vad vi gjorde i Finnkampen. Vi ska få ut mer av vårt spel.

Truppen till Euro Floorball Tour

Målvakter
Sara Hjorting Pixbo Wallenstam
Emelie Frisk Iksu
Utespelare
Iza Rydfjäll Iksu
Ida Sundberg Pixbo Wallenstam
Frida Norström Iksu
Isabell Krantz Pixbo Wallenstam
Stephanie Boberg Pixbo Wallenstam
Anna Wijk Kais Mora
Amanda Johansson Delgado Iksu
Sofia Joelsson Iksu
Louise Wickström Täby FC
Emelie Wibron Iksu
Sara Steen Endre IF
Cornelia Fjellstedt Iksu
Moa Tschöp Täby FC
Jennifer Stålhult Täby FC
Therése Karlsson Kais Mora
Ellen Rasmussen Malmö FBC
Alice Granstedt Iksu
Johanna Hultgren Iksu
Adina Augustsson Karlstad
Jonna Sjöberg Västerås Rönnby


Sveriges spelschema

Sverige-Schweiz, 3 november kl 18.45
Sverige-Tjeckien, 4 november kl 13.45
Sverige-Finland, 5 november kl 15.00

Continue Reading

Trending