Connect with us

Pressrelease

LÅN: Landslagsbacken stannar i Malmö

Published

on

När Redhawks hade som flest backar på frånvarolistan i november anslöt Matias Lassen, 21, på lån från Mora IK. Nu står det klart att den danske landslagsbacken stannar i Redhawks säsongen ut.

Den danske landslagsbacken Matias Lassen stannar i Malmö resten av säsongen . Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Matias har gjort det jättebra sedan han anslöt och fyllt en viktig funktion för oss. Vi känner nu, precis som vi gjorde då, att vi behöver bredden på vår backsida och är glada över att ha kommit överens med Mora, om att ha kvar honom hos oss under resterande del av den här säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Landslagsbacken stannar

I gårdagens hemmamatch mot Linköping spelade Matias Lassen sin elfte match för Redhawks. På dessa har han snittat 13:12 i istid, producerat tre poäng (1+2) och är noterad för +2. Dessförinnan medverkade han i 17 SHL-matcher för Mora och i fjol prisades han som Danmarks bästa back.

– Jag kom in väldigt bra i laget direkt och jag trivs med vårt sätt att spela. Det ska bli kul att få fortsätta spela för Redhawks även under våren, säger Matias Lassen själv

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Basket

TRUPP: Landslagstruppen till VM-kvalet uttagen

Published

on

Få ändringar, ett samspelt lag och ett slutsålt Hovet. I februari fortsätter herrlandslaget resan mot VM i Kina 2019 – med kontinuitet som grund. I landslagstruppen har förbundskapten Vedran Bosnic har tagit ut 14 spelare till spel mot Turkiet 23/2 och Ukraina 26/2.

Till skillnad från det första kvalfönstret är det få ”nya” namn. Jeffery Taylor, som inte kommer till spel på grund av konflikten mellan FIBA och Euroleague, är inte uttagen och tillbaka i truppen är Alexander Lindqvist.

– Alex var lagkapten förra sommaren och är en stor del av det här laget. Han är en av de yngre ledarna som kan tillföra mycket till landslaget nu och i framtiden. Alex status är en stor fråga för oss alla och vi följer hans rehab. Vi hoppas han är redo i slutet av februari, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

Tillbaka efter skada

Marcus Eriksson saknades i november och de två första matcherna i VM-kvalet på grund av en skadad tå. Valter Lindström gick då in från sin reservplats och är i och med Marcus medverkan inte med nu. Förhoppningsvis kan även Simon Birgander göra sina första tävlingsminuter i herrlandslaget. Centern insjuknade natten innan matchen mot Ukraina i Norrköping och tvingades vila även mot Lettland.

– Vår förhoppning är att vi kan använda Markus, Simon och Alex dessa matcher, något vi tyvärr inte kunde göra senast och förstås påverkade laget. Det är näst intill samma trupp nu, mycket baserad på de som tog oss vidare från förra sommarens kval, säger Vedran Bosnic.

– Vi kan utveckla varje del av vårt spel och med goda förberedelser höja lagets nivå. Vi är inte Serbien, Turkiet, Spanien eller Lettland spelarmässigt och måste hela tiden utvecklas för att ha en större grund med spelare på europeisk toppnivå.

Fullsatt på Hovet

Hemmamatchen mot Turkiet den 23 februari spelas som bekant på Hovet i Stockholm. Det blir, som Viktor Gaddefors uttryckte det, ett ”jävla dunder”. Hovet är slutsålt och det kommer vara över 7500 på läktarna.

– Fantastiskt! Jag är väldigt glad över att få uppleva ytterligare en historisk match. Supportrarna har lagt märke till energin och allt jobb laget lägger ned. Att sälja slut på alla biljetter i en så stor arena händer inte ofta i Sverige. Det motiverar oss att ge allt till våra fantastiska supportrar. Jag ser fram emot att träffa spelarna, ledarstaben och supportrarna, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

Continue Reading

Basket

PUBLIKREKORD: Sverige mot Turkiet – utsålt

Published

on

presskonferensen
Den 23 februari möter Sverige Turkiet på Hovet. Redan nu är matchen slutsåld och det kommer att slås ett nytt publikrekord för svensk landslagsbasket. Den svenska truppen offentliggörs på fredag den 19 januari.
– Det kommer att bli ett jävla dunder, säger Viktor Gaddefors. 

När Sverige i augusti vann sin kvalgrupp innebar det att laget var kvalificerat för tidernas första VM-kval. I en sport som basket är ett VM-kval en världsangelägenhet på riktigt och matcher spelades över hela jordgloben i det första kvalfönstret i november. Sverige föll då hemma mot Ukraina och borta mot Lettland, något som gör matcherna i februari avgörande.

Saknades

Saknades då gjorde dock superskytten Marcus Eriksson, draftad av NBA-laget Atlanta Hawks och unge centern Simon Birgander som med sina 209 cm imponerar i den spanska ligan. Eriksson är en nyckelspelare i Gran Canaria – som spelar Euro Cup – och var en av Sveriges bästa spelare i augustimatcherna. Birgander blev utsedd till All Star Team i sommarens U20-EM och är framtida storspelare.

Världslag

Men oavsett individuella spelare kommer lagspelet att bli avgörande för att kunna rucka på turkarna. Laget är rankat på 13:e plats i världen och basket har en väldigt stark ställning bland de 80 miljoner turkiska invånarna samt den stora diasporan. På Hovet kommer det med andra ord inte bara sjungas ”jajamensan – fattas bara”. Det kommer snarare att bli ett ”jävla dunder” denna fredag kväll för att citera Viktor Gaddefors. Precis som mot Bosnien ifjol är det många svenskar på plats och inte minst supportergruppen Moose nation laddar för fullt.

– Vi är uppvärmda, laddade och målade gul & blå redo för hejaklackmatchen mot Turkiet. Vi vet att vi kommer få en ordentlig utmaning då Turkiet är kända för sina entusiastiska supportrar. Men vi övertygade om att alla svenska fans kommer visa sina färger för vårat lag, säger Pontus Brolin, styrelseledamot i Moose nation.

Publikrekord

Det finns fortfarande några få courtsideplatser som ingår i VIP-paket kvar. Svenska Basketbollförbundet tittar nu på hur man kan göra för att få in ännu fler människor. De som ännu inte har hunnit köpa biljett kan göra en intresseanmälan och få besked cirka en vecka innan match om de kan få köpa.

– Det är möjligt att vi kan få till lite fler platser med lite skymd sikt, jag tror det viktigaste för många är att kunna vara på plats och uppleva stämningen en sådan här match, säger Johannes Wohlert.

Continue Reading

Allsvenskan

FÖRLÄNGNING: Storsponsorn ökar summan med nytt kontrakt

Published

on

Sedan 2014 har Prioritet Finans varit en viktig och oerhört uppskattad partner till Djurgården Fotboll. Uppskattningen har glädjande nog visat sig vara ömsesidig och Sponsorn väljer redan nu, ett år innan det gällande avtalet går, ut att förlänga. Samtidigt utökar och fördjupar man sitt engagemang och stöd till Djurgården Fotboll inom såväl föreningens ungdomsverksamhet som hållbarhetsarbete.

Det nya avtalet med sponsorn Prioritet Finans löper på tre år. Avtalet är ett av de största avtalen i Djurgården Fotbolls historia. De kommande tre säsongerna kommer Prioritet Finans, precis som tidigare, synas på herrarnas och damernas matchtröjor. Men nu tar man ett ännu större grepp när Prioritet Finans på samma sätt även exponeras på samtliga ungdomslags matchtröjor. Samtidigt blir Prioritet Finans en central partner till Vår Stad – DIF Fotboll och DIF Hockeys hållbarhetsarbete.

– Vi är väldigt glada över att Prioritet Finans väljer att förlänga och utöka sitt engagemang med oss. Ända sedan Prioritet Finans kom in som partner har vi arbetat nära varandra för att tillsammans utveckla vårt samarbete. För oss är det ett skönt och viktigt besked att kunna meddela att vi redan nu säkrat upp vår Stjärnsponsor under de kommande tre åren. Det ger oss trygghet, samtidigt som det sätter ett värde på arbetet vi gör, säger Henrik Berggren, vd Djurgården Fotboll.

Sponsorn stöder hela klubben

Djurgården Fotbolls satsning på helheten, med herr och dam, flick- och pojkfotboll kombinerat med goda affärsmöjligheter och ett stort samhällsengagemang är något som tilltalat Prioritet Finans och gett incitament till den ökade och förlängda satsningen.
– Vi har valt att sponsra idrotten för att nå både affärs- och samhällsnytta. I det avseendet har Djurgården hela tiden varit ett föredöme. Det är med glädje vi nu fortsätter i samma goda framåtsträvande anda. Dessutom är det viktiga CSR-projektet Vår Stad helt i linje med våra egna värderingar. Att vara med och bidra till att pojkar och flickor får idrottens alla fina värdegrunder med sig in i vuxenlivet har stor betydelse för oss, säger VD Nils Wiberg, Prioritet Finans

Bosse Andersson sportchef i Djurgården Fotboll har även han varit mycket delaktig i samarbetet med Prioritet Finans. Han har frekvent kontakt med Prioritet Finans representanter.

– Som Stjärnsponsor till Djurgården Fotboll förtjänar man den allra bästa behandlingen och servicen. Givetvis gäller det även viktiga händelser kring laget samt tillgång till spelare och nyckelpersoner inom föreningen. Gör man ett sånt viktigt och stort åtagande som Prioritet Finans gör hos oss så är det naturligt att man förtjänar löpande information om händelser i föreningen, konstaterar Bosse Andersson.
Continue Reading

Trending