Connect with us

Herrlandslaget

Två debutanter i herrlandslaget till fyrnationsturneringen

Published

on

 

Herrlandslaget i Innebandy ska i början av November spela Euro Floorball Tour. Då passar man på att presentera två debutanter.
Vill vi bygga vidare på det vi startat, säger förbundskapten Mikael Hill, i ett pressmeddelande. 

Det är en fyrnationsturnering som ska spelas i Schweiz i början på november. Till truppen hör nu två SSL-spelare till, två landslagsdebutanter. Linköpings Gustavs Fritzell och Helsingborgs Jonathan Nilsson. Nu får de båda chansen att visa upp sig internationellt.

– Gustav Fritzell har startat säsongen strålande och är i mitt tycke Linköpings bästa spelare så här långt. Han har varit en skarp spelare sedan han kom till Linköping och blivit bättre och bättre för varje år. Han har tagit steg i sin utveckling som gör honom intressant på den här nivån, säger Mikael Hill, och fortsätter med att motivera uttagningen av Jonathan Nilsson:

– Det är en extremt snabb forward. Han är väldigt duktig en mot en och en väldigt stark genombrottsspelare. Han har tränat målmedvetet, jag har jobbat med honom i Guldsteget i ett och ett halvt år. Han är otroligt motiverad o ambitiös.

De lag som står för motståndet i turneringen är Tjeckien, Schweiz och Finland. Mikael Hill fortsätter och vill visa upp publiken det fina spel som de visade i Finnkampen i Falun.

– Vi vill bygga vidare på det vi har startat i gång med ett flödande anfallsspel och många spelare som bidrar. Det vi såg senast i Finnkampen i Falun när samtliga formationer bidrog. Vi vill se de killar som inte har varit med så mycket göra sitt yttersta. Jag tycker att vi har en bredare pool av spelare nu än för ett halvår sen. Det är jäkligt positivt, säger Hill som på de senaste fyra landslagsamlingar gett hela nio debutanter chansen

Såhär spelar Sverige i Turneringen:
Sverige-Finland, 3 november 17.00
Sverige-Tjeckien, 4 november 13.00
Sverige-Schweiz, 5 november 15.00

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Trending