Connect with us

Herrlandslaget

BASKET: Stockholm dominerar 3×3-landslaget

Published

on

Förbundskaptenen och tillika AIK:s tränare i basketens superetta Peter Grinbergs Anell har tagit ut sin första trupp till 3×3-landslaget. Stockholm dominerar truppen med hela sex av tio spelare. Viktor Henriksson är den högst rankade 3×3-spelaren i Sverige.

Peter Grinbergs Anell har tagit ut en 3×3-trupp där Stockholm dominerar. Bland annat har två av Djurgårdens stjärnor, Brandon Barton och Kristoffer Gafor tagit plats tillsammans med Erkan Inan från rivalen AIK.

Läger

Den historiska första truppen på tio spelare samlas i Stockholm i helgen och sedan väntar träningsläger och EM-kval i Rumänien. Sverige är rankat på 57:e plats i 3×3-världen.

Stockholm

De sex spelarna från Stockholm är Francis Odada, Nacka Blue Bulls, Erkan Inan, AIK, Brandon Barton, Djugrården, Kristoffer Gafor, Djurgården, Viktor Henriksson Stockholm BC, Jörgen Martinsson, Stockholm.

Truppen

Här är hela den svenska truppen:
Brandon Barton
Kristoffer Gafor
Viktor Henriksson
Erkan Inan
Jörgen Martinsson
Francis Odada
Alexander Holmström Forster, Lissabon
Axel Nordström, Uppsala
Johan Pierre, Umeå
Egal Saleman, Umeå

Mål

Sverige har som mål att till 2020 kunna slå sig in bland de 20 främsta och därmed konkurrera om en plats i OS. I det stundande EM-kvalet ställer 32 nationer upp. Kvalet avgörs i tre länder med lika många grupper, där fyra lag från vardera grupp går till EM-slutspel.

För svensk del väntar EM-kval den 30 juni – 1 juli i rumänska Constanta. Sverige kommer ställas mot elva andra nationer, såsom Serbien, Spanien, Tyskland om att knipa någon av de fyra platserna till EM-slutspelet. Lyckas vårt 3×3-landslag med det väntar EM-slutspel 14-16 september i Bukarest, Rumänien.

Till detta landslagsuppdrag har inte spelare som fortfarande deltar i slutspelet i Svenska Basketligan varit aktuella.

Programmet

27-28 april, Stockholm: Läger
18-20 maj, Stockholm <-> Riga: Turnering, ombord på TallinkSilja
26-28 juni, Constanta, Rumänien: Träningslandskamper, läger
29-30 juni Constanta, Rumänien: EM-kval
7-8 juli, Helsingborg: SM-veckan (SM i 3×3)
Ev 14-16 september, Bukarest, Rumänien: EM-slutspel

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bloggar

En blogg om karma, en saga och några funderingar kring lördagens lottning

Published

on

LANDSLAGETS NYA KLÄDER: Ställer krav på spelare och supportrar

Vi börjar med att skriva om lite Karma. Minns ni den killen som tyckte att Janne inte tar ut det bästa laget utan favoriserar de med svenska namn – avslöjandet i min blogg härförleden som visade just motsatsen – inget hade byggts upp under ”de senaste tjugo åren” –varken med avseende på fina resultat med laget –inte heller med antalet utländska spelare i Jannes lag. Denne kille har en del i detta inlägg kring Karma.

 

Nu i veckan menar samme kille att det som nu sker med köpet av aktier i Anschutch Entertainment Group (Bajens ägare) bara handlar om business och inget annat. På fullt allvar påstår killen också att han tror att såväl staden Malmö som MFF-fansen sannolikt kommer förstå detta och ge honom sitt stöd med (det oerhört märkliga) agerandet.

 

Ni har säkert hört hur vice ordföranden i MFFs fanklubb så riktigt beskriver hur det faktiskt förhåller sig – ”jovisst business är business, men fotboll är fotboll” och vi fotbollsälskare förstår ju såväl vad som ligger i just detta påstående. När vice ordföranden fortsätter att berätta om att ”banden nu är klippta” och alla broar är brända är egentligen inte nödvändigt ty både han, fansen och hela Malmö förstår vad som ligger i påståendet att ”fotboll är fotboll”.

 

Lite mer karma i detta sår som nu står vidöppet… hur har businessen gått för killen som nu är storägare i Bajen? jag har ingen aning hur varken balans- eller resultaträkning ser ut hos de bolag som killen dragit i gång för att sälja parfymer, kläder och vitaminvatten – däremot konstaterar jag att varken jag, min familj eller mina kompisar använder prylarna ovan. Jag ser inte heller dessa prylar i de trendiga butiker jag passerar till och från mitt arbete beläget i centrala staden.. Visst var det ett bettingbolag också? De som tror på karma lägger säkert inga spel i detta bolag!

 

 

 

                                                Att skriva en saga

 

Karma är kul – att skriva sagor torde vara än trevligare! Vi kan ju fråga en annan Malmöpåg som kan berätta om både karma och den ädla konsten att skriva sagor.

 

Denne kille heter Marcus Rosenberg och debuterade i Allsvenskan samtidigt som sagde ”businessman” ovan. Denne Marcus valde ett annat sätt att uppmärksammas i veckan. Att trycka in ett avgörande 4-3 mål då det återstår några sekunder av en livsviktig Europaleague match i sin sista hemmamatch för ”laget som format honom till den han är” är just att ”skriva en saga”.

 

Vi som älskar fotboll erkänner också utan omsvep att det kom en tår då Marcus´ familj kom in som de sista officiella gästerna på Stadion i torsdagsnattens firande. Fint att se också alla de tränare, spelare agenter och annat folk som varit viktig för Marcus genom åren. Att ”fotboll är fotboll” förstår man då man ser Jonas Olsson som en av ”vännerna” är med och firar denna kväll. Ni minns väl Olssons knä och ”Mackans” rygg? Jag inbillar mig att språket dessa två använder mot varandra på fotbollsplanen är mer än barnförbjudet men också lika varmt och positivt då de umgås vid sidan av planen. ”Fotboll är fotboll….”

 

En del av karman på stadion följde också med Pontus Jansson hem till England denna natt. Vi förstår alla efter sången Mackan drog igång tillsammans med fansen att denna karma under några år får finnas tillsammans med Pontus för att återvända en dag – den dag då ”Ponne” återvänder till Sverige och griper tag i kaptensbindeln och på Mackans positiva, varma och inkluderande sätt ser till att Malmö förblir en av Nordens mäktigaste fotbollsklubbar. Jag är tveksam till att den businessman som köpt in sig i en grönvit Stockholmsklubb med sin mer arroganta stil kommer att lyckas med detta!

 

 

 

 

                                           Godkänd lottning

 

Lottningen för vårt lag blev ju helt godkänd! Första matchen mot Spanien – ett Spanien vi spelade oavgjort mot vid senaste tillfället vi spelade mot detta världslag. Polen har vi bra chans mot och undviker vi bara Irland från gänget som kommer in från Nations League i mars så skall vi självklart gå vidare. Vi tror ju på karma så det blir självklart något av de andra gängen som hamnar i vår grupp……

 

Återstår att se om Lustig och Berg talar om karma på samma sätt som de gjorde i juni 2018 då Tyskland fick åka hem efter att de inte lyckats kvalificera sig från vår grupp och på vägen hem också mäktade med att håna Janne och gänget efter sitt sena mål mot vårt lag.

 

I morgon får vi förresten se en ny svensk coach chefa över ett av de största lagen i England -och världen. Arsenal möter Norwich med Fredrik Ljungberg som huvudcoach för The Gunners. Detta blev också klart i denna vecka så fylld av karma. Ljungberg och businesskillen jag skriver om ovan var ju inte de bästa vännerna åren de spelade tillsammans i landslaget. Visst kan vi kalla det karma att Ljungberg får positiva rubriker och samtidigt välkomnas in i värmen av såväl engelsk media, Arsenalfans och spelare… andra knuffas ut i kylan och välkomnas vare sig av de förra fansen, de nya fansen eller sin stad.

 

– jag hörde att det fanns en staty i Malmö som föreställer en av MFFs största genom tiderna. Förställer den Bosse Larsson eller Marcus Rosenberg? Någon som vet?

Continue Reading

Basket

BOMBEN: Europaproffset återvänder hem till basketligan

Published

on

Bomben: Återvänder hem till basketligan

Europaproffset Charles Barton JR återvänder hem till basketligan. Det stod klart idag. Redan idag gör han debut för sitt nya lag.

Landslagsspelaren och europaproffset Charles Barton JR återvänder hem till Sverige och basketligan. Han blev idag klar för Djurgårdens basket, och redan idag gör han debut för sitt nya lag. I dagens match tar nämligen Djurgården emot Jämtland.

Barton JR har erfarenhet av spel i USA, Tyskland och Belgien. Förutom spel i flera utländska ligor har han även 76 landskamper i Sveriges olika landslag på sitt CV. Ordförande Magnus Kolaas, är väldigt nöjd över det nya tillskottet i laget.

– Djurgården är ett av sveriges starkaste varumärken. Att få en landslagsspelare under brinnande säsong är ett starkt tillskott, säger Magnus Kolaas i ett pressmeddelande från klubben.

Junior och Senior i samma lag

Efter värvningen av Charles Barton JR, innehåller laget därmed tre medlemmar ur Barton familjen. Förutom att han återförenas med sin bror Brandon är även hans pappa, legendaren Charles Barton SR pappa i laget. Barton Jrs största styrkor är attack mor korgen med full kontroll, kreativa lösningar under press samt skarpt skytte, skriver de.

Att ha tre personer från samma familj i samma lag, på högsta nivån har mig veterligen inte skett i Svensk Basket, säger Rick Bergström verksamhets ansvarig.

Matchen mellan Djurgården-Jämtland går att ses på SBL-play ikväll, med start 19.04.

Continue Reading

Basket

LIVE: Följ presskonferensen efter Sverige-Turkiet

Published

on

presskonferensen
Ikväll spelar Sverige VM-kval mot Turkiet inför ett fullsatt Hovet i Stockholm. Svensk basket är på frammarsch och Landslagskollen sänder presskonferensen och intervjuer direkt efter matchen.

Följ presskonferensen direkt efter matchen mellan Sverige och stornationen Turkiet på Hovet ikväll. Presskonferensen startar ungefär 15 minuter efter matchens slut.

Här ser du presskonferensen


Hur går det för Sverige mot Turkiet?

Läs mer basket här>>>

Matchen ser du här>>>

Continue Reading

Trending