Connect with us

Basket

LIVE: Följ presskonferensen efter Sverige-Turkiet

Published

on

presskonferensen
Ikväll spelar Sverige VM-kval mot Turkiet inför ett fullsatt Hovet i Stockholm. Svensk basket är på frammarsch och Landslagskollen sänder presskonferensen och intervjuer direkt efter matchen.

Följ presskonferensen direkt efter matchen mellan Sverige och stornationen Turkiet på Hovet ikväll. Presskonferensen startar ungefär 15 minuter efter matchens slut.

Här ser du presskonferensen


Hur går det för Sverige mot Turkiet?

Läs mer basket här>>>

Matchen ser du här>>>

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bloggar

En blogg om karma, en saga och några funderingar kring lördagens lottning

Published

on

LANDSLAGETS NYA KLÄDER: Ställer krav på spelare och supportrar

Vi börjar med att skriva om lite Karma. Minns ni den killen som tyckte att Janne inte tar ut det bästa laget utan favoriserar de med svenska namn – avslöjandet i min blogg härförleden som visade just motsatsen – inget hade byggts upp under ”de senaste tjugo åren” –varken med avseende på fina resultat med laget –inte heller med antalet utländska spelare i Jannes lag. Denne kille har en del i detta inlägg kring Karma.

 

Nu i veckan menar samme kille att det som nu sker med köpet av aktier i Anschutch Entertainment Group (Bajens ägare) bara handlar om business och inget annat. På fullt allvar påstår killen också att han tror att såväl staden Malmö som MFF-fansen sannolikt kommer förstå detta och ge honom sitt stöd med (det oerhört märkliga) agerandet.

 

Ni har säkert hört hur vice ordföranden i MFFs fanklubb så riktigt beskriver hur det faktiskt förhåller sig – ”jovisst business är business, men fotboll är fotboll” och vi fotbollsälskare förstår ju såväl vad som ligger i just detta påstående. När vice ordföranden fortsätter att berätta om att ”banden nu är klippta” och alla broar är brända är egentligen inte nödvändigt ty både han, fansen och hela Malmö förstår vad som ligger i påståendet att ”fotboll är fotboll”.

 

Lite mer karma i detta sår som nu står vidöppet… hur har businessen gått för killen som nu är storägare i Bajen? jag har ingen aning hur varken balans- eller resultaträkning ser ut hos de bolag som killen dragit i gång för att sälja parfymer, kläder och vitaminvatten – däremot konstaterar jag att varken jag, min familj eller mina kompisar använder prylarna ovan. Jag ser inte heller dessa prylar i de trendiga butiker jag passerar till och från mitt arbete beläget i centrala staden.. Visst var det ett bettingbolag också? De som tror på karma lägger säkert inga spel i detta bolag!

 

 

 

                                                Att skriva en saga

 

Karma är kul – att skriva sagor torde vara än trevligare! Vi kan ju fråga en annan Malmöpåg som kan berätta om både karma och den ädla konsten att skriva sagor.

 

Denne kille heter Marcus Rosenberg och debuterade i Allsvenskan samtidigt som sagde ”businessman” ovan. Denne Marcus valde ett annat sätt att uppmärksammas i veckan. Att trycka in ett avgörande 4-3 mål då det återstår några sekunder av en livsviktig Europaleague match i sin sista hemmamatch för ”laget som format honom till den han är” är just att ”skriva en saga”.

 

Vi som älskar fotboll erkänner också utan omsvep att det kom en tår då Marcus´ familj kom in som de sista officiella gästerna på Stadion i torsdagsnattens firande. Fint att se också alla de tränare, spelare agenter och annat folk som varit viktig för Marcus genom åren. Att ”fotboll är fotboll” förstår man då man ser Jonas Olsson som en av ”vännerna” är med och firar denna kväll. Ni minns väl Olssons knä och ”Mackans” rygg? Jag inbillar mig att språket dessa två använder mot varandra på fotbollsplanen är mer än barnförbjudet men också lika varmt och positivt då de umgås vid sidan av planen. ”Fotboll är fotboll….”

 

En del av karman på stadion följde också med Pontus Jansson hem till England denna natt. Vi förstår alla efter sången Mackan drog igång tillsammans med fansen att denna karma under några år får finnas tillsammans med Pontus för att återvända en dag – den dag då ”Ponne” återvänder till Sverige och griper tag i kaptensbindeln och på Mackans positiva, varma och inkluderande sätt ser till att Malmö förblir en av Nordens mäktigaste fotbollsklubbar. Jag är tveksam till att den businessman som köpt in sig i en grönvit Stockholmsklubb med sin mer arroganta stil kommer att lyckas med detta!

 

 

 

 

                                           Godkänd lottning

 

Lottningen för vårt lag blev ju helt godkänd! Första matchen mot Spanien – ett Spanien vi spelade oavgjort mot vid senaste tillfället vi spelade mot detta världslag. Polen har vi bra chans mot och undviker vi bara Irland från gänget som kommer in från Nations League i mars så skall vi självklart gå vidare. Vi tror ju på karma så det blir självklart något av de andra gängen som hamnar i vår grupp……

 

Återstår att se om Lustig och Berg talar om karma på samma sätt som de gjorde i juni 2018 då Tyskland fick åka hem efter att de inte lyckats kvalificera sig från vår grupp och på vägen hem också mäktade med att håna Janne och gänget efter sitt sena mål mot vårt lag.

 

I morgon får vi förresten se en ny svensk coach chefa över ett av de största lagen i England -och världen. Arsenal möter Norwich med Fredrik Ljungberg som huvudcoach för The Gunners. Detta blev också klart i denna vecka så fylld av karma. Ljungberg och businesskillen jag skriver om ovan var ju inte de bästa vännerna åren de spelade tillsammans i landslaget. Visst kan vi kalla det karma att Ljungberg får positiva rubriker och samtidigt välkomnas in i värmen av såväl engelsk media, Arsenalfans och spelare… andra knuffas ut i kylan och välkomnas vare sig av de förra fansen, de nya fansen eller sin stad.

 

– jag hörde att det fanns en staty i Malmö som föreställer en av MFFs största genom tiderna. Förställer den Bosse Larsson eller Marcus Rosenberg? Någon som vet?

Continue Reading

Basket

OS: Matcher i Belgien avgör sveriges öde

Published

on

OS: Sveriges öds avgörs i Belgien

Matcher i Belgien avgör sveriges öde om det blir spel i OS nästa år . Igår blev det även klart vilka Sverige kommer att möta. Ett lag i gruppen är även direkt klara för spel i OS.

Sveriges matcher och öde kommer att avgöras i Belgien och staden Ostende, premisserna för att sig till OS är att komma topp två i sin grupp. Sverige har en tuff grupp, men slapp de absoluta värsta motståndarna, med länder som USA och Kina i spetsen. Länderna som kommer att vara med i Sveriges grupp är Belgien, Kanada och Japan. Med lottningen klar är det nu dags att förbereda sig på allvar.

Förbundskaptenen i Sveriges landslag Marco Crespi ser så här på lottningen

Nu vet vi vilka lag vi möter. Arbetet med att förbereda oss för dessa lag startar idag. Redo att drömma tillsammans, säger Marco Crespi i ett pressmeddelande från Basketförbundet.

Ett lag i gruppen är redan klara

På pappret har Sverige inga lag som är lätta. Kanada är världsfemma med ett gäng spelare i WNBA, damernas motsvarighet till NBA. Hemmanationen Belgien, är också en tuff nöt att knäcka med niondeplats på världsrankingen. En viktig spelare att hålla koll på Emma Messeman, med en WNBA titel på meritlistan. Förutom det är ett lag redan klart för OS nästa år i Japan. Då OS går i Tokyo nästa år, värdnationen redan klara för mästerskapet.

– Vi hade såklart velat undvika Japan, som oavsett placering kommer att gå till OS. Men trots detta tycker jag vi fick bästa möjliga förstaseedade lag i Kanada. Och Belgien är ett oerhört bra lag, men absolut inte omöjligt för våra damer, säger landslagschef Fredrik Joulamo i pressmeddelandet.

För att gå till OS krävs alltså att Sverige lyckas slå ut antingen Kanada eller Belgien

Hoppas på stort stöd

Tack vare att de avgörande matchern spelas i Belgien finns det en stor förhoppning att så många som möjligt vill stödja landslaget på plats. En annan möjlig spelplats för Sverige hade kunnat vara Kina. En betydligt längre ressträcka för de svenska supportrana.

– Svenska Moose nation och alla fans som kan åka ner kommer att hjälpa oss, jag hoppas ni vågar tro med oss, säger förbundskapten Crespi.

Matcherna kommer att spelas mellan 6-9 februari.

 

Continue Reading

Basket

LIVE: Historiskt OS-kval för Sverige

Published

on

Live: Historiskt OS-kval för Sverige

Idag skriver Sverige baskethistoria på damsidan, när de för första gången lottas till ett historiskt OS-kval. Lottningen sker i schweiziska staden Mies.

För första gången kommer de svenska basket damerna ha en chans att nå OS i basket, idag blir det klart vilka Sverige möter i ett historiskt OS-kval. På plats på lottningen i Mies, Schweiz, kommer Fredrik Joulamo från basketförbundet att vara. Joulamo är även landslagsansvarig inom basketen. Oavsett motstånd är han säker på att Sverige kommer behöva göra flera matcher på absolut toppnivå.

– Av allt att döma kommer vi att behöva vår livs match med nuvarande lottningsupplägg men det är OK, det är en dröm och då krävs något sådant, annars är det bara ett mål och ingen dröm – våga tro, säger Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Tuffast möjliga motstånd

Det svenska landslaget går in i kvalet, med en seedning som fjortonde lag av totalt sexton. Därmed kommer Sverige att vara i seedningsgrupp 4, tillsammans med Puerto Rico, Moçambique och Korea.

Här är de olika lagen Sverige kan få möta

I seedningsgrupp ett ingår USA, Australien, Spanien och Kanada. Grupp två består av Frankrike, Serbien, Kina och Belgien medan grupp tre innehåller länderna Japan, Brasilien, Nigeria och Storbritannien.

Klockan 14.00 står det klart vilka Sveriges motståndare blir, i jakten på en OS plats i Tokyo.

Läs här för att se mer om premisserna i kvalet. Samt livesändningen från dragningen.

Continue Reading

Trending