Connect with us

Innebandy

IKSU krossade motståndet i finalen

Published

on

Svenska mästarna IKSU mot finska mästarna Classic i finalen av Champions Cup. Som upplagt för en jämn och spännande match. 

IKSU visade direkt från start att man ville vinna. Efter att landslagsstjärnan Amanda Delgado Johansson gjort mål två gånger lyckades finska SV Classic aldrig komma tillbaka.

Högt tempo, stort bollinnehav och effektfullt försvarsspel gjorde att IKSU kunde hålla undan och vinna med slutsiffrorna 4-1. Det innebär att man nu kan titulera sig ”världens bästa klubblag”

– Jag stod när det var 30 sekunder kvar och bara rös på bänken. Det var nästan som att tårarna kom för det är så härligt att vinna de här matcherna, säger lagkaptenen Frida Norström till ibnytt.se efter matchen.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Damlandslaget

INNEBANDY: Damernas trupp till Gävlelägret – topplaget nobbar

Published

on

Förbundskaptenen Åsa ”Kotten” Karlsson har tagit ut 23 spelare till ett läger i Gävle 4-7 februari. Thorengruppen släpper inga spelare till den samlingen.
– Ur ett samhällsperspektiv känns det inte försvarbart att skicka iväg våra spelare, säger Jocke Sjöström.

Svenska Innebandyförbundet satsar stort på hemma-VM i Uppsala 4-12 december 2021 och damlandslagets förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson har tagit ut 23 spelare till ett läger i Gävle första helgen i februari. Det blir ett landslag helt utan spelare från topplaget Thorengruppen, de väljer att stoppa sina spelare till den här samlingen.

– De inställda matcherna är ett bevis på att smittan mer eller mindre påverkar alla lag i landet. Trots protokoll och tuffa rutiner drabbar pandemin oss ändå. Att då träffas från olika lag under fler dagar trots rutiner är olämpligt”, säger Jocke Sjöström, sportchef i Thorengruppen i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Som förening är vi stolta att ha spelare i landslagssammanhang. Vi vill att alla våra spelare ska sträva efter att nå dit. Vi hoppas verkligen att det blir uttagna nästa läger och får visa upp sig då.”

Sju debutanter

Truppen har hela sju debutanter, mycket beroende på topplagets avhopp. Trots det ser ”Kotten” fram mot att samla landslaget för ett träningsläger.

– Vi vill att samtliga spelare tar för sig och visar upp det spel och agerande som de har till vardags i sina klubblag, oavsett om man är debutant eller mer erfaren. Man ska visa att man klarar av att prestera med de bästa, säger Åsa Karlsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Senast vi träffades var i september, så det är såklart viktigt att få till ett läger till under pågående säsong. Det känns bra att vi får igång verksamheten inför VM i Uppsala.

Förbundet anser att de gör allt för att träningslägret ska vara så pandemisäkert som möjligt.

– När vi samlar landslagen är det av största vikt att alla känner sig trygga i att medverka. Det gäller spelare, ledare och media. Vi har arbetat fram gedigna förhållningssätt hur vi går tillväga för att minimera risken för smitta, säger Joakim Lindström landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.

Truppen

Målvakter

Namn Klubb
Alexandra Durling Täby
Cornelia Palmér Västerås Rönnby
Hanna Svensson Warberg

Utespelare

Namn Klubb
Moa Andersson Pixbo Wallenstam
Amanda Berggren Pixbo Wallenstam
Ellen Bäckstedt Endre
Lisa Carlsson Täby FC
Cajsa Elm Pixbo Wallenstam
Moa Gustafsson KAIS Mora
Sandra Hawerman Warberg IC
Natalie Hjertberg Sirius
Wilma Johansson Endre
Madeleine Karlsson Malmö
Klara Molin Sirius
Ellen Rasmussen Malmö
Elin Roos Endre
Julia Sidklev-Persson Västerås Rönnby
Jonna Sjöberg Västerås Rönnby
Matilda Sjödin Täby
Ida Sundberg Pixbo Wallenstam
Ellen Svensson Jönköping
Moa Tschöp Täby
Agnes Wiklund Täby

Spelare i kursiv stil är debutanter.

Continue Reading

Damlandslaget

Innebandy VM: Sjunde raka i sikte för Sverige

Published

on

Sverige jagar sjunde raka

Den sjunde december drar VM i innebandy igång i Schweiz, ett mästerskap där Sverige har ett sjunde raka VM guld i sikte. Att landslaget går in som favoriter är ingen hemlighet.

I truppen som kommer representera Sverige i årets Innebandy-VM, med ett sjunde raka guld i sikte ingår många intressanta spelare. Förutom rutinerade spelare som Amanda Delgado Johansson och Anna Wijk, består truppen av sex debutanter i VM sammanhang. Av debutanterna syns två SM finalister från i våras, målvakten Alexandra Durling och backen Lisa Carlsson. Båda representerar Täby.

Årets VM kommer att spelas med start den sjunde december till femtonde september, i schweiziska Neuchatel. Totalt är det tjugo spelare som är uttagna för att representera Sverige.

Handlar om att vinna VM guld

Sverige kommer att gå in i VM med guld i sikte, säger förbundskapten Åsa Karlsson, i ett pressmeddelande från Svenska innebandy förbundet. Trots sex raka VM guld är inget säkert att det blir ytterligare en repris.

– För vår del handlar det om att vinna VM-guld, vi går in med den pressen från början, säger Åsa Karlsson och fortsätter. Men att vi har vunnit sex raka guld minskar knappast den pressen, säger hon i pressmeddelandet.

Trots mycket press känner förbundskapten Karlsson, en stor trygghet inför stundande mästerskap. Framförallt en bra mix mellan rutinerade spelare, och taggade debutanter i laget.

– Vi har en bra balans, en bra spets och en trygghet i gruppen, säger Åsa Karlsson.

Anna Wijk historisk inför mästerskapet

I de två senaste mästerskapen, har finalerna mellan de två giganterna Sverige och Finland avgjorts på straffar, med Sverige som slutliga segrare i båda matcherna. Huvudkandidaterna att göra upp om guldet är som tidigare Sverige och Finland, men där det kommer finnas utmanare bakom med bland annat Tjeckien och hemma nationen Schweiz. Det var även den svenska stjärnan Amanda Delgado Johansson inne på under dagens morgonstudion i SVT.

Inför mästerskapet har även den svenska kaptenen Anna Wijk skrivit historia. Under gårdagens match i Svenska Superligan mot Karlstad, gick hon upp som etta i ligan, med flest poäng genom tiderna.

Inför mästerskapet har Karlsson och laget jobbat med många saker sedan senaste VM. Framförallt med att hitta en större trygghet i laget, något förbundskaptenen tycker de hittat.

– Många vill bli matchvinnare. Mixen av spelare i vårt lag kommer bli avgörande, säger hon.

Här är den svenska truppen till VM

Målvakter

Alexandra Durling, Täby FC IBK *
Amanda Hill, Kais Mora IF *

Utespelare

Myra Aggestål, Iksu*
Stephanie Boberg, Endre IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK*
Cornelia Fjellstedt, Iksu
Alice Granstedt, Kloten-Dietlikon Jets (Schweiz)
Moa Gustafsson, Kais Mora IF*
Johanna Hultgren, Kais Mora IF
Sofia Joelsson, Iksu
Amanda Johansson Delgado, Iksu
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, IK Sirius FBC*
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Iza Rydfjäll, Kloten-Dietlikon Jets (Schweiz)
Sara Steen, Endre IF
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, Iksu
Anna Wijk, Kais Mora IF (kapten)

Spelarna med stjärna är debutanter

Sverige inleder mästerskapet mot Slovakien den sjunde december, med start klockan 18.15.

Continue Reading

Innebandy

VM: Laddar för unikt mästerskap på hemmaplan

Published

on

VM: Unikt mästerskap på hemmaplan

Det Svenska U19 landslaget i innebandy laddar för ett unikt VM som arrangeras i Sverige. De bästa lagen i världen kommer under mästerskapet befinna sig i landet.

VM i innebandy för damernas U19 landslag nästa år blir extra speciellt och unikt, då deras mästerskap denna gång spelas i Sverige. Det är även första gången mästerskapet för åldersklassen spelas i Sverige. Spelplatsen är Uppsala och kommer spelas i deras nya multihall IFU Arena. Med andra ord kommer Uppsala att fyllas av de bästa lagen från hela i den åldersklassen, för att göra upp om medaljerna.

Uppladdning och läger i samma hall

I början av september arrangeras att läger för att svetsa ihop inför kommande mästerskap. Lägret kommer att hållas i just värdstaden Uppsala och IFU Arena. Förutom träningar kommer det även spelas en träningsmatch mot SSL laget IK Sirius EBC. Det kommer även bli en del mental träning, skriver Svenska Innebandy förbundet i ett pressmeddelande.

”Vill se att spelarna är hungriga”

Det kommer finnas en bastrygghet att mästerskapet är i Sverige, samtidigt kommer anspänningen bli högre. Det säger förbundskaptenen Camilla Granlid hon till Svenska Innebandy förbundet.

– Vi vill se att spelarna är hungriga och börjar skapa målbilder. Det är bra att vi får inleda säsongen i Uppsala, där vi också avslutar den, säger Camilla Granlid.
Då mästerskapet spelas på hemmaplan kommer det med största sannolikhet bli större tryck på laget. Det kan även bli mer tid i media än vanligt, och en större mängd supportar kommer vara på plats. Det menar inte förbundskapten Granlid är något negativt, snarare tvärtom.

– Det blir en extra krydda för alla inblandade att spela för sitt land i sitt land, säger hon.

Mästerskapet arrangeras mellan 6-10 maj 2020

Här är truppen som är uttagen till lägret i Uppsala

Målvakter

Stina Callerfjord, RIG Umeå IBF
Tove Elvin, IBF Örebro Ungdom
Lovisa von Fircks, RIG Umeå IBF

Utespelare

Isabel Balzano, Åkersberga IBF
Philippa Blom, Nacka Wallenstam IBK
Mathilda Ekenlinde, Huddinge IK
Maja Ekström, Malmö FBC
Justina Eliasson, Pixbo Wallenstam IBF
Elsa Hag, Jönköpings IK
Ellen Hansson, RIG Umeå IBF
Zita Holmsved Thott, Nacka Wallenstam IBK
Moa Johansson, IKSU Ungdom
Minna Karlsson, IBK Lund Elit
Elin Klevmarken, Karlstad IBF Ungdom
Matilda Lindgren, RIG Umeå IBF
Carolina Myrvoll, Täby FC
Hanna Othberg, Bele Barkarby IF
Isabel Sohlin, Arlanda IBK
Maja Viström, IKSU
Jonna Vuontisvaara, IK Sirius FBC
Ida Waern, RIG Umeå IBF
Julia Zachrisson, RIG Umeå IBF
Nellie Öhgren, RIG Umeå IBF

Continue Reading

Trending