Connect with us

Innebandy

Lövblåsare tvingades in på planen mitt under match i SSL

Published

on

Matchen mellan Växjö och Mullsjö i SSL kom att bjuda på en riktig målfest. Men det var inte målen som låg i fokus under lördagens match. 

Under lördagen spelades matchen mellan Växjö och Mullsjö i SSL. Efter en riktig målfest blev det till slut hemmalaget Växjö som stod som segrare med 9-6. Men matchens efterspel kom inte att handla om resultatet, utan om planen. Enligt spelarna var planen ytterst undermålig.

Innebandymatchen var tänkt som en engångsgrej i Ljungby arena där hockeylaget Troja/Ljungby till vardags spelar. Det var dock inte någon is på planen som orsakade problemet, men spelarna vittnade om att den var väldigt halkig.
– Första perioden var parodi, folk halkade överallt. Det var farligt att spela. Det blev bättre i andra men det fanns ändå vissa tendenser till att det fortfarande var halkigt, säger Mullsjös David Gillek till Sportbladet.

Parodiska scener kom sedan att uppstå i powerbreak då lövblåsare tvingades in på planen för att minska halkan.
– Det här var nog det värsta i min karriär, det var kaos, fortsätter Gillek till Sportbladet.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Damlandslaget

Innebandy VM: Sjunde raka i sikte för Sverige

Published

on

Sverige jagar sjunde raka

Den sjunde december drar VM i innebandy igång i Schweiz, ett mästerskap där Sverige har ett sjunde raka VM guld i sikte. Att landslaget går in som favoriter är ingen hemlighet.

I truppen som kommer representera Sverige i årets Innebandy-VM, med ett sjunde raka guld i sikte ingår många intressanta spelare. Förutom rutinerade spelare som Amanda Delgado Johansson och Anna Wijk, består truppen av sex debutanter i VM sammanhang. Av debutanterna syns två SM finalister från i våras, målvakten Alexandra Durling och backen Lisa Carlsson. Båda representerar Täby.

Årets VM kommer att spelas med start den sjunde december till femtonde september, i schweiziska Neuchatel. Totalt är det tjugo spelare som är uttagna för att representera Sverige.

Handlar om att vinna VM guld

Sverige kommer att gå in i VM med guld i sikte, säger förbundskapten Åsa Karlsson, i ett pressmeddelande från Svenska innebandy förbundet. Trots sex raka VM guld är inget säkert att det blir ytterligare en repris.

– För vår del handlar det om att vinna VM-guld, vi går in med den pressen från början, säger Åsa Karlsson och fortsätter. Men att vi har vunnit sex raka guld minskar knappast den pressen, säger hon i pressmeddelandet.

Trots mycket press känner förbundskapten Karlsson, en stor trygghet inför stundande mästerskap. Framförallt en bra mix mellan rutinerade spelare, och taggade debutanter i laget.

– Vi har en bra balans, en bra spets och en trygghet i gruppen, säger Åsa Karlsson.

Anna Wijk historisk inför mästerskapet

I de två senaste mästerskapen, har finalerna mellan de två giganterna Sverige och Finland avgjorts på straffar, med Sverige som slutliga segrare i båda matcherna. Huvudkandidaterna att göra upp om guldet är som tidigare Sverige och Finland, men där det kommer finnas utmanare bakom med bland annat Tjeckien och hemma nationen Schweiz. Det var även den svenska stjärnan Amanda Delgado Johansson inne på under dagens morgonstudion i SVT.

Inför mästerskapet har även den svenska kaptenen Anna Wijk skrivit historia. Under gårdagens match i Svenska Superligan mot Karlstad, gick hon upp som etta i ligan, med flest poäng genom tiderna.

Inför mästerskapet har Karlsson och laget jobbat med många saker sedan senaste VM. Framförallt med att hitta en större trygghet i laget, något förbundskaptenen tycker de hittat.

– Många vill bli matchvinnare. Mixen av spelare i vårt lag kommer bli avgörande, säger hon.

Här är den svenska truppen till VM

Målvakter

Alexandra Durling, Täby FC IBK *
Amanda Hill, Kais Mora IF *

Utespelare

Myra Aggestål, Iksu*
Stephanie Boberg, Endre IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK*
Cornelia Fjellstedt, Iksu
Alice Granstedt, Kloten-Dietlikon Jets (Schweiz)
Moa Gustafsson, Kais Mora IF*
Johanna Hultgren, Kais Mora IF
Sofia Joelsson, Iksu
Amanda Johansson Delgado, Iksu
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, IK Sirius FBC*
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Iza Rydfjäll, Kloten-Dietlikon Jets (Schweiz)
Sara Steen, Endre IF
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, Iksu
Anna Wijk, Kais Mora IF (kapten)

Spelarna med stjärna är debutanter

Sverige inleder mästerskapet mot Slovakien den sjunde december, med start klockan 18.15.

Continue Reading

Innebandy

VM: Laddar för unikt mästerskap på hemmaplan

Published

on

VM: Unikt mästerskap på hemmaplan

Det Svenska U19 landslaget i innebandy laddar för ett unikt VM som arrangeras i Sverige. De bästa lagen i världen kommer under mästerskapet befinna sig i landet.

VM i innebandy för damernas U19 landslag nästa år blir extra speciellt och unikt, då deras mästerskap denna gång spelas i Sverige. Det är även första gången mästerskapet för åldersklassen spelas i Sverige. Spelplatsen är Uppsala och kommer spelas i deras nya multihall IFU Arena. Med andra ord kommer Uppsala att fyllas av de bästa lagen från hela i den åldersklassen, för att göra upp om medaljerna.

Uppladdning och läger i samma hall

I början av september arrangeras att läger för att svetsa ihop inför kommande mästerskap. Lägret kommer att hållas i just värdstaden Uppsala och IFU Arena. Förutom träningar kommer det även spelas en träningsmatch mot SSL laget IK Sirius EBC. Det kommer även bli en del mental träning, skriver Svenska Innebandy förbundet i ett pressmeddelande.

”Vill se att spelarna är hungriga”

Det kommer finnas en bastrygghet att mästerskapet är i Sverige, samtidigt kommer anspänningen bli högre. Det säger förbundskaptenen Camilla Granlid hon till Svenska Innebandy förbundet.

– Vi vill se att spelarna är hungriga och börjar skapa målbilder. Det är bra att vi får inleda säsongen i Uppsala, där vi också avslutar den, säger Camilla Granlid.
Då mästerskapet spelas på hemmaplan kommer det med största sannolikhet bli större tryck på laget. Det kan även bli mer tid i media än vanligt, och en större mängd supportar kommer vara på plats. Det menar inte förbundskapten Granlid är något negativt, snarare tvärtom.

– Det blir en extra krydda för alla inblandade att spela för sitt land i sitt land, säger hon.

Mästerskapet arrangeras mellan 6-10 maj 2020

Här är truppen som är uttagen till lägret i Uppsala

Målvakter

Stina Callerfjord, RIG Umeå IBF
Tove Elvin, IBF Örebro Ungdom
Lovisa von Fircks, RIG Umeå IBF

Utespelare

Isabel Balzano, Åkersberga IBF
Philippa Blom, Nacka Wallenstam IBK
Mathilda Ekenlinde, Huddinge IK
Maja Ekström, Malmö FBC
Justina Eliasson, Pixbo Wallenstam IBF
Elsa Hag, Jönköpings IK
Ellen Hansson, RIG Umeå IBF
Zita Holmsved Thott, Nacka Wallenstam IBK
Moa Johansson, IKSU Ungdom
Minna Karlsson, IBK Lund Elit
Elin Klevmarken, Karlstad IBF Ungdom
Matilda Lindgren, RIG Umeå IBF
Carolina Myrvoll, Täby FC
Hanna Othberg, Bele Barkarby IF
Isabel Sohlin, Arlanda IBK
Maja Viström, IKSU
Jonna Vuontisvaara, IK Sirius FBC
Ida Waern, RIG Umeå IBF
Julia Zachrisson, RIG Umeå IBF
Nellie Öhgren, RIG Umeå IBF

Continue Reading

Damlandslaget

INNEBANDY: Landslagstruppen inför VM uttagen

Published

on

Sveriges förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson har tagit ut landslagstruppen i innebandy inför den sista samlingen till VM i december.
– Det är läge att visa att de vill vara med till VM, säger Åsa Karlsson.

Landslagstruppen inför den sista samlingen till VM i december har tagits ut av innebandyns förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson. Sammalagt har ”Kotten” tagit ut 23 spelare, tre målvakter och 20 utespelare. Snart är det innebandy-VM och det gäller att visa upp sig.

VM närmar sig med stormsteg och vi har inte så många tillfällen kvar innan VM-truppen ska tas ut. Men det är viktigt att tillägga att det finns ett gäng spelare som inte fick plats i den här truppen som är aktuella och kan ta plats framöver. Dörren är fortfarande öppen för VM-spel för dem och vi har Euro Floorball Tour kvar i oktober. Nu har vi utgått från det vi såg i slutet av förra säsongen och på lägret på Gotland i slutet av maj, säger Karlsson.

Special teams

Fokus på lägret i Uppsala 5-8 september kommer att ligga på special teams, power- och boxplay, men även i spelet utan målvakt.

– Vi ska fortsätta jobba med vårt spel, kika på detaljer i spelet och träna i special teams. Vi vill att spelarna ska visa upp sitt bästa jag under de här dagarna i Uppsala.

Förutom detaljer i spelet kommer de svenska damlandslagsspelarna även ägna sig åt team building och mediaträning. Dessutom blir det träningsmatcher mot herrjuniorlag.

Truppen

Målvakter

Amanda Hill, Kais Mora IF
Alexandra Durling, Täby FC IBK
Matilda Wirthig, IBK Dalen

Utespelare

Klara Molin, IK Sirius FBC
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Nathalie Hjertberg, IK Sirius FBC
Sandra Svärd, Iksu
Cornelia Fjellstedt, Iksu
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Anna Wijk, Kais Mora IF
Alice Granstedt, Dietlikon Jets
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Stephanie Boberg, Endre IF
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Myra Aggestål, Iksu
Emelie Wibron, Iksu
Moa Gustafsson, Kais Mora IF
Sara Steen, Endre IF
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Amanda Johansson Delgado, Iksu
Johanna Hultgren, Kais Mora IF
Matilda Sjödin, Täby FC IBK
Jonna Sjöberg, Västerås Rönnby IBK

Continue Reading

Trending

%d bloggare gillar detta: