Connect with us

Bandy

BANDY: SM-finalerna på SVT även kommande år

Published

on

SM-finalerna även kommande år på SVT

Nu är det klart att SM-finalerna i bandy kommer kunna ses på SVT kanalerna, till tidigast 2023.
– Bandyfinalerna är en svensk idrottsklassiker, säger SVTs sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Den 21 mars 2020 kommer SM-finalerna i bandy för damer och herrar spelas i Uppsala på Studenternas IP, matcherna kommer liksom kommande års finaler gå att ses på SVT. För i veckan blev det klart med ett långsiktigt avtal mellan kanalen och bandyförbundet. Chris Härenstam är kommentator inom bandy på SVT, och ser fram emot matcherna.

– Bandyfinalerna är en folkfest på så många sätt. Några av världens bästa lag och spelare samlas i Uppsala och finalerna är nästan alltid ovissa och sevärda, säger Chris Härenstam till Svenskbandy och fortsätter.

– Det är alltid lika roligt att kommentera bandyfinalerna, säger han.

Sportchefen på SVT Åsa Edlund Jönsson, ser väldigt positivt på det långsiktiga avtalet med bandyförbundet.

– Bandyfinalerna är en svensk idrottsklassiker och vi är glada att kunna göra en långsiktig satsning, säger Edlund Jönsson.

Blir en professionell inramning

Även bandyförbundet är nöjda med avtalet som sträcker sig ändå fram till 2023. SM-finalerna i bandy på herrsidan har avgjorts sedan 1907 medan på damsidan var första gången 1973. Per Selin, ligachef på Svensk Elitbandy är nöjd med avtalet, och ser fram emot kommande finaler.

– Att vi tillsammans med SVT gjort ett långsiktigt avtal säkerställer att Bandyfinalerna når en stor tv-publik de kommande fyra åren.

Dessutom med en professionell inramning av SVT Sport, säger Selin i pressmeddelandet.

Finalen för damerna startar klockan 10.30, och herrarnas dito klockan 15.15.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bandy

BANDY: Han blir ny klubbchef i SAIK

Published

on

Nu är det klart han blir ny klubbchef i SAIK Bandy i den högstaligan i svensk bandy, Elitserien. Han har tidigare varit tillförordnad klubbchef.

Sedan januari har han varit tillförordnad klubbchef men nu står det klart att Rafi Makarian fortsätter och tar över som klubbchef för SAIK.

-Jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra till att föreningen står sig starkt organisatoriskt och ekonomiskt. Det kommer att ta tid att nå dit men vi i klubben är fokuserade inför utmaningen, säger Rafi Markarian på klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag känner att SAIK Bandy är ett starkt varumärke som bidrar till samhällsutvecklingen lokalt och jag är tacksam över att ha fått chansen att kunna vara med och bidra till att stärka upp klubben på alla möjliga plan. Dessutom finns det ett stort engagemang i och runt föreningen som gör att jag har en bra känsla när jag tar mig an uppgiften.

Nya fokusområden

-Vi strävar att få kontinuitet i klubben och vi anser att Rafi är rätt person för uppgiften att bygga ett nytt hållbart SAIK Bandy där organisation och ekonomi kommer att vara fokusområden, säger ordföranden Per Kreji som menar att svenska bandy står inför stora utmaningar både på lokal och på riksnivå:

– Vi anser att även där är Rafi rätt person att leda SAIK in i framtiden genom att stärka kontaktnätet lokalt och mot andra bandyföreningar avslutar Per Kreij.

Continue Reading

Trending