Ishockey

Lundqvist höll nollan när Rangers tog sin första vinst

Published

on

Landslagsmålvakten, Henrik Lundqvist, har inte haft någon drömstart den här säsongen. Inatt visade han dock alla tvivlare, att han fortfarande håller klassen.

Det har inte varit någon munter inledningen på säsongen för Henrik Lundqvist eller hans New York Rangers. Förlusten med 2–4 i premiären hemma mot fjolårets slagspåse Colorado Avalanche följdes upp med stryk med hela 5–8 i lördagsnattens bortamöte med Toronto Maple Leafs. I den senare matchen släppte Lundqvist in fem mål i första perioden innan han fick lämna över kassen till backupen Ondrej Pavelec.

Lundqvist kom in i nattens match mot Montréal Canadiens med åtta insläppta mål på fyra perioder – och en hel del att bevisa. Väl där kom 35-åringens korta minne till nytta. Svensken stoppade nämligen 34 skott och höll nollan när Rangers tog säsongens första seger.
– Det viktigaste är att man måste kunna släppa saker, säger Lundqvist till nhl.com efter karriärens 62:a nolla.

Noterbart är att svensken Mika Zibanejad stod för ett mål i nattens match. Matchen vanns av New York Rangers med 2-0. I Montreal spelade Jacob De la Rose, men han användes sparsamt. Det blev drygt åtta minuter på isen och under de minuterna var han inne på ett baklängesmål.