Innebandy

Falun visade klassen – nu är man historiska

Published

on

Falun kunde bli historiska om man vann finalen i Champions Cup. Det satt hårt inne men i den andra perioden kopplade man greppet om finalen och blev därmed det enda lag som vunnit fyra Champions Cup guld.

Det var i den andra perioden som Falun kopplade greppet om Champions Cup finalen mot finska storklubben SV Classic. Underläge 1-2 byttes till ledning 5-2. Det femte målet kom genom den ovana målskytten Adam Fernqvist.

I tredje perioden kunde Falun fortsatt kontrollera matchen och till slut vinna med 7-4 efter mål av landslagsstjärnorna Alexander ”Galante” Carlström och Emil Johansson.

I och med guldet blir Falun det första laget att vinna fyra Champions Cup turneringar.
– Det är alltid något som är speciellt med guld och det här är ju historiskt så man kommer kolla tillbaka på det och tänka på då det är med i historieböckerna, säger Galante Carlström till Ibnytt.se