Fotboll

BILDSPECIAL: Sverige – Turkiet

Published

on

Det blev ingen rolig avslutning i går på Nations League-matchen mellan Sverige och Turkiet. Med två snabba mål från inhopparen Emre Akbaba i slutet på matchen så stod turkarna som segrare på Friends Arena.

Sverige inledde bäst med 1-0 från Isacc Kiese Thelin och 2-0 i början av den andra halvleken från Victor Claesson. Där och då såg de blågula ut att gå mot en säker seger inför dryga 21.000 på Nationalarenan i Solna. Glädjen blev dock kortvarig då Turkiet reducerade tämligen omgående. Svenskarna hängde stundtals inte med i spelet och ett kvitteringsmål hängde i luften. I den 88:e minuten så exploderade den södra sidan av arenan när kvitteringen kom efter att Emre Akbaba som blivit inbytt tjugo minuter tidigare placerade in 2-2. Bara några minuter senare så skulle samma Akbaba frälsa hela Turkiet när han styr in 2-3.

Nu väntar Ryssland i nästa omgång i Kalliningrad som vann sin första match borta mot Turkiet med 2-1. Den 11 oktober är speldatumet.