Fotboll

Ytterligare lag klara för VM

Published

on

Nattens VM-kvalmatcher bjöd på stor dramatik. I det sydamerikanska kvalet hade hela sex lag chansen på VM-spel nästa sommar och tre direktplatser samt en playoff plats stod på spel. För Uruguay och Argentina räckte det med varsin vinst (4-2 mot Bolivia resp. 3-1 mot Ecuador) för att säkra en direktplats.

Mer dramatiskt var det för de andra lagen. Colombia behövde ta poäng mot Peru samtidigt som andra resultat skulle gå vägen. 1-1 slutade matchen vilket alltså innebär att Colombia tar den sista direktplatsen. Paolo Guerreros kvitteringsmål på frispark i 76:e minuten för Peru tog laget upp på playoff plats och när Chile inte förmådde göra vad som krävdes utan förlorade med 3-0 mot Brasilien bröt stora glädjescener ut i Lima.Peru kommer i playoff att få möta Nya Zeeland. Med tanke på de andra resultaten hade istället Paraguay vid vinst mot Venezuela tagit playoff platsen men efter en 0-1 förlust blev så inte fallet.

Även det nord- och centralamerikanska kvalet kom att bjuda på olidlig dramatik. Panama och Honduras gjorde vad som krävdes och vann mot redan VM-klara Costa Rica och Mexiko vilket satte USA i en utsatt position där laget var tvungna att ta poäng mot Trinidad och Tobago för att gå till VM. Detta lyckades man inte med och istället blev det Panama som tog direktplatsen och Honduras som får kvala mot Australien om en plats i Ryssland nästa sommar.

Följande länder är klara för VM 2018:
Ryssland (värdland)
Brasilien
Iran
Japan 
Mexiko
Belgien
Sydkorea
Saudiarabien
Tyskland
England
Spanien
Nigeria
Costa Rica
Polen
Egypten
Island 
Serbien 
Frankrike
Portugal
Uruguay
Argentina
Colombia
Panama

Följande länder kommer spela playoff i november:
Europa: Schweiz, Italien, Kroatien, Danmark, Sverige, Irland, Nordirland, Grekland
Interkontinentalt playoff: Nya Zeeland-Peru, Australien-Honduras
Click to comment

Trending

Exit mobile version