Allsvenskan

TRANSFER: Allsvenskans bästa spelare lämnar mästarna

Published

on

Allsvenskans bästa spelare lämnar mästarna Malmö FF för den belgiska klubben KAA Gent. Klubbarna är överens om en omedelbar övergång för dansken.

I höstas utsågs Anders Christiansen till Allsvenskans bästa spelare. Han anslöt till Malmö FF från italienska AC ChievoVerona i januari 2016. På kort tid blev mittfältaren en viktig kugge i det himmelsblå laget och spelade en central roll i de två senaste årens framgångar för föreningen.

Två SM-guld

I Malmö FF fick han lyfta Lennart Johanssons pokal två gånger, efter två raka SM-guld 2016 och 2017. Efter fjolårets säsong prisades Christiansen också som seriens bästa mittfältare och seriens mest värdefulle spelare under galan Allsvenskans Stora Pris. Han blev också uttagen till det danska landslagets vinterturné.

Anders stod för många fina och avgörande insatser. En av de mest minnesvärda var i guldmatchen mot IFK Norrköping 2017. I slutskedet av den andra halvleken stod Christiansen för en soloräd mellan mittplan och straffområde innan han vackert placerade in 3-1 till Malmö FF och därmed säkrade föreningens tjugonde SM-guld.

– Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att mig att ta mig an nästa utmaning i karriären, säger Anders Christiansen.

Föredöme

Med sin positiva personlighet har han varit ett föredöme och bidragit till en fin stämning i laget och föreningen i stort.

– Med sin spelstil och personlighet har Anders varit en mycket viktig spelare för MFF, både på planen och i omklädningsrummet. När vi i somras förlängde kontraktet, trots intresse från andra klubbar, var Anders tydlig med att han fortsatt var intresserad av internationella anbud och därför kom vi överens om att MFF skulle ge den möjligheten. En förutsättning, som båda parter var helt överens om, var att MFF i så fall skulle få ett bättre totalt ekonomiskt utfall än vad fallet hade blivit utan förlängningen. Vi hade mycket gärna sett honom kvar, både för MFF:s skull och för att vi tror han hade kunnat få bättre erbjudanden efter en ny framgångsrik säsong, men vi skiljs som de bästa av vänner och ser gärna Anders tillbaka i MFF längre fram, säger Daniel Andersson sportchef i MFF.

Totalt blev det 49 allsvenska matcher, 7 matcher i Svenska cupen och 2 Champions League-kvalmatcher under denna sejour i MFF.

Tackar sin MVP

Malmö FF tackar Anders Christiansen för hans insatser för föreningen och önskar honom lycka till i den framtida karriären!

– Jag har haft det fantastiskt och älskat att spela för MFF. Jag har vunnit mästerskap och har haft fantastiska lagkamrater. Den inramning ni supportrar skapar är magisk. Alla fotbollsspelare borde få uppleva det men det är bara några få av oss som får det, jag är tacksam för att jag varit en av dem. Man kan inte garantera något i denna fotbollsvärld men jag hoppas uppriktigt att det blir på återseende, avslutar Christiansen.

Click to comment

Trending

Exit mobile version