Längdskidor

SKIDOR: Miljövänligt under Ski Tour 2020

Published

on

Det blir minskat miljöavtryck från skideliten under Ski Tour 2020 då tåg och bussbolaget Vy står för alla resor istället för koldioxidtyngre transporter såsom flyg.

Som huvudsamarbetspartner under touren kommer Vy att kraftigt reducera klimatavtrycjket bland annat genom att samtliga deltagare åker tåg mellan etapperna både i Norge och Sverige.

– Touren har inslag av nya tävlingsformer såsom sprint i slalombacke och ett distanslopp över gränsen. En sportslig hög kvalitet är central, men det är också viktigt för oss att utmana sättet vi arrangerar skidlopp på idag. Med Vy som huvudsamarbetspartner, säkrar vi klimatvänliga transporter för alla aktiva. Det är vi stolta över, säger ordförande för Tour 2020 AB, Ola Strömberg, generalsekreterare för Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.

– Genom Ski Tour 2020 har vi möjlighet att utveckla skidsporten. Sverige och Norge är två ledande längdnationer som nu etablerat ett historiskt samarbete. Ett samarbete som genom Ski Tour 2020 ska prova nya sätt att arrangera världscuptävlingar på, fortsätter Ola Strömberg från Skidförbundet.

Under en medieträff i Oslo för Ski Tour 2020 var även tourens ambassadörer Anders Södergren och Marit Bjørgen på plats. Som tidigare aktiva aktiva längskidåkare ser de vidare bra exempel för framtiden.

– Att de aktiva ska åka tåg är värdefullt även utöver det rent klimatmässiga. Att få alla att åka samma tåg tar bort ekonomiska olikheter mellan nationerna och det stärker också sammanhållningen mellan de aktiva, sade Anders Södergren.

Program Ski Tour 2020

Fredag 14. februari: Officiell öppningsceremoni i Östersund
Lördag 15. februari:10/ 15 km intervall start fristil, Östersund
Söndag 16. februari:10/ 15 km jaktstart klassisk stil, Östersund
Tisdag 18. februari:Sprint fristil, Åre
Torsdag 20. februari:38 km Masstart fristil, Storlien-Meråker
Lördag 22. februari: Sprint klassisk stil, Trondheim
Söndag 23. februari:15/ 30 km jaktstart klassisk stil, Trondheim

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version