Basket

LIVE: Historiskt OS-kval för Sverige

Published

on

Idag skriver Sverige baskethistoria på damsidan, när de för första gången lottas till ett historiskt OS-kval. Lottningen sker i schweiziska staden Mies.

För första gången kommer de svenska basket damerna ha en chans att nå OS i basket, idag blir det klart vilka Sverige möter i ett historiskt OS-kval. På plats på lottningen i Mies, Schweiz, kommer Fredrik Joulamo från basketförbundet att vara. Joulamo är även landslagsansvarig inom basketen. Oavsett motstånd är han säker på att Sverige kommer behöva göra flera matcher på absolut toppnivå.

– Av allt att döma kommer vi att behöva vår livs match med nuvarande lottningsupplägg men det är OK, det är en dröm och då krävs något sådant, annars är det bara ett mål och ingen dröm – våga tro, säger Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Tuffast möjliga motstånd

Det svenska landslaget går in i kvalet, med en seedning som fjortonde lag av totalt sexton. Därmed kommer Sverige att vara i seedningsgrupp 4, tillsammans med Puerto Rico, Moçambique och Korea.

Här är de olika lagen Sverige kan få möta

I seedningsgrupp ett ingår USA, Australien, Spanien och Kanada. Grupp två består av Frankrike, Serbien, Kina och Belgien medan grupp tre innehåller länderna Japan, Brasilien, Nigeria och Storbritannien.

Klockan 14.00 står det klart vilka Sveriges motståndare blir, i jakten på en OS plats i Tokyo.

Läs här för att se mer om premisserna i kvalet. Samt livesändningen från dragningen.

Click to comment

Trending

Exit mobile version