Fotboll

Janne Andersson om VM-biljettens värde

Published

on

Förutsättningarna är klara. Sverige får inte förlora med 7-0 eller mer mot Nederländerna. Om Sverige tar sig till VM väntar en premie från FIFA – på hela 100 miljoner kronor, det uppger Fotbollskanalen.

Andraplatsen i gruppen ser klar ut men Sverige har många skäl att försöka slå Nederländerna. Ett är chansen att bli seedat i playoff-lottningen – ett annat är chansen på gruppsegern som faktiskt fortfarande lever.

VM-biljetten är inte bara värdefull sportsligt – utan även ekonomiskt. Tar sig Sverige till VM väntar en premie från FIFA – på hela 100 miljoner kronor.
– Är det värt så mycket? Då får jag börja förhandla om grejerna, säger Janne Andersson till Sportbladet innan han fortsätter:

– Men jag har så mycket att fundera på ändå. Det är inget jag går och funderar på eller lägger in i mitt dagliga arbete. Jag vill till VM av rent sportsliga skäl. Det är vårt mål att försöka ta sig dit.

Till sin hjälp i den sista kvalmatchen får Sverige av 3500 tillresta supportrar. Stödet är ovärderligt om man frågar förbundskaptenen.
– Det är ett privilegium att få hålla på med fotboll och nu få jobba på högsta nivå och känna stödet vi gjort under hela kvalet. Sedan har publiken vuxit efterhand och det eskalerade kanske i lördags. Det är enormt roligt. Vi är jätteglada, känner verkligen stödet och vill göra vårt bästa för att göra supportrarna glada, säger Janne Andersson.

I samband med presskonferensen meddelade han också att alla spelare är tillgängliga inför morgondagens match.

Click to comment

Trending

Exit mobile version