Basket

EM: Flygproblem för basketdamerna

Published

on

Ett oväntat flygproblem har drabbat basketdamerna på väg hem från EM i Serbien. Det rapporterar SVT.
– Det var flera passagerare som var rädda, säger SVTs reporter Marie Lehmann

De svenska basketdamerna gjorde ett starkt EM i Lettland/Serbien med en säkrad OS-kvalplats, men ett flygproblem drabbade landslaget. Sverige vann sin sista match mot Ryssland med 57-52, och var på väg hem från Serbien. Planet hade kommit halvvägs till Stockholm, när piloten började prata i högtalaren.

– Vi har tekniska problem, planet är inte säkert att flyga. Vi måste vända om till Belgrad, sa piloten.

”Vill bara sitta på flyget och åka”

Den svenska spelaren Fariya Abdi är minst sagt frustrerad efter händelsen, och menar att det är oroväckande att inte få veta orsaken.

– Det är väldigt irriterande, vi vill bara sitta på flyget och åka men med det här bolaget så går det tydligen inte, säger hon och fortsätter. Vissa fattade inte var vi var när vi landade men en sak var säker: Vi var i alla fall inte i Stockholm, säger hon till SVT.

Flera resenärer var rädda

På de svenska spelarnas plan befann sig även SVTs programledare och reporter Marie Lehmann. Enligt de senaste uppgifterna ska planet repareras, vilket Lehmann menar är oroande.

– Det var flera passagerare som var rädda. Jag tycker synd om dem, inte minst om de måste kliva på samma plan igen, säger hon.

När spelarna kan lyfta från Belgrad igen är än så länge oklart.

Click to comment

Trending

Exit mobile version