Damallsvenskan

Diaz klar för Djurgården

Published

on

Häromdagen stod det klart att Eskilstunas mittfältare Malin Diaz lämnar klubben. Nu har hon klar för en ny klubb.

Mittfältaren Malin Diaz har varit en central kugge i Eskilstuna Uniteds lagbygge de senaste säsongerna. Men under gårdagen stod det klart att hon lämnar klubben hon tillhört sedan 2014.

– Jag har haft tre och ett halvt bra år i United. Är tacksam för min tid i klubben och jag vill tacka klubben, alla supportrar och sponsorer för den här tiden och lovar göra mitt bästa för att avsluta säsongen på bästa sätt i United, sa hon till klubbens hemsida igår.

Klar för Djurgården

Idag står det klart vilken klubb Diaz kommer spela i nästa säsong. Det blir stockholmsklubben Djurgården. Klubben låter på sin hemsida meddela att mittfältaren skrivit på ett ettårskontrakt.

– Malin är en spelare som passar perfekt in i vårt lagbygge, en ung spelare med mycket erfarenhet som har ambitioner att ta sig in i landslaget. Malin är en extremt bolltrygg mittfältare som jobbar hårt över stora ytor. Hon passar väldigt bra in i vårt sätt att spela fotboll, dessutom är hon en Stockholmstjej vilket också är i linje med vår rekryteringspolicy, säger Djurgårdens tränare och sportchef Joel Riddez till klubbens hemsida.

Tackat nej till landslaget

Diaz har gjort 16 framträdanden för det svenska landslaget och gjort 1 mål. I somras var hon aktuell för en uttagning i Pia Sundhages EM-trupp. Men på grund av tidigare skadeproblem valde hon att tacka nej.

 

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version