Herrlandslaget

BLOGG: Vilket jävla skämt

Published

on

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll.”

Ja –jag har också gått på det, ja –jag lägger också energi på det, ja –jag skriver också om det och nej –det finns inget att kritisera Janne för!

Jag lovar – om vi alla ser liknande inlägg som just ”ytterligare ett bevis –inkompetenta personer som uttalar sig om fel saker som skall kvävas av media” så kommer jag inte ännu en gång behöva påminna om hur det såg ut när vi hade en annan kapten –en annan coach och annan personal runt landslaget.

Låt mig påminna om följande; 1998 VM i Frankrike – Sverige misslyckades med att kvalificera sig, 2000 EM i Belgien/Nederländerna –Sverige sist i gruppen efter 1-2, 0-0 och 1-2. VM 2002 i Japan och Korea med ett lag bestående av vinnarskallar som Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg – vi gick vidare från gruppen men sedan tog det stopp. Jag satt själv i Yokohama och såg Brasilien vinna finalen.

EM 2004 i Portugal –Sverige ut mot Nederländerna i kvarten, ett tillfälle med ett lag som faktiskt hade potential att gå hela vägen om inte…..stolpen stått i vägen.

VM 2006 ut i åttondelen mot Tyskland på deras hemmaplan.

EM 2008 –nu med ny kapten för landslaget åkte vi ur redan i gruppspelet.

VM 2010 i Sydafrika.  Samme kapten och samme coach – vårt kära landslag inte kvalificerat att delta.

EM 2012  -Sverige sist i gruppspelet och ut redan innan festen började.

VM 2014 var vi inte ens kvalificerade att delta i den störta fotbollsfesten någonsin –VM i Brasilien. Döm av min förvåning hade SVT skickat över dåvarande landslagscoachen att fungera som ”expert” i studion. Jag var inte ensam om att sätta den annars så, med fotboll starkt förknippade humlebaserade rusdryck i fel strupe då han dök upp i rutan.  Flera med mig klagade och snart var han förpassad till mer undanskymda platser i den studio som belägrades under den knappa månad turneringen fortskred.

EM 2016 – ännu en fest – nu i Frankrike -där vi bara fick vara med under fördrinken. Vi lyckades återigen hamna sist i gruppen med enbart ett producerat mål – ett självmål från Irlands Cieran Clark.

Efter detta debacle bytte landslaget såväl coach som kapten. Det har påståtts att nye coachen mellan samling ett och två under hösten 2016 tänkt om och öppnat upp för fler spelare av utländsk härkomst. Ett resultat av att coachen skulle fått kritik efter första laguttagningen och därefter ”bajsat på sig” varför han sedan skulle tagit ut fler spelare med utländskt påbrå till andra samlingen. Jag förvånas av att ingen kritiskt granskat detta påstående som är om möjligt ännu mer felaktigt än att någon ”byggt upp det svenska landslaget under 20 år”. Vid första samlingen mot Nederländerna den 5e september hade vi en spelare som var född utomlands (Emir Kujovic) och en med utländskt klingande namn –dock född i Örebro – Jimmy Durmaz. Vid andra samlingen hade Kujovic inte sin plats kvar i truppen och var ersatt med Ola Toivonen.

Alltså – kritik och fel i sak! Jag påstår att även nu – efter senaste utspelet är kritiken felaktig. Janne är rätt man att ta detta landslag vidare på exakt det sätt han tycker är bäst. För mig är det inget skämt -ej heller något bevis på att någon kväver svensk fotboll.  Snarare är det väl tvärt om! Bara VM 2018 lär givit ett ekonomiskt överskott på mer än 200 Mkr. Dessa pengar använder förbundet till att göra svensk fotboll än bättre, inte kväva svensk fotboll.

Nej – utspelen är på sådan nivå att vi alla borde kväva dem genom att ge dem noll uppmärksamhet. Låt oss istället konstatera att vi spelar i Grupp A i Nations League, att vi spelar jämt med världsmästarna och att vi nu har ännu en härlig kamp – nu mot EM-mästarna – att se fram emot. Sådana kamper har vi Janne och hans stab att tacka för! Ni som förstår spelet fotboll inser ju att Janne lotsar in de spelare han vill ha med på ett mycket klokt sätt – självklart är det så att Janne förstår att varken Kulusevski eller Isak är lika inlästa, inspelade och bekväma med sina medspelare som Sebastian, Albin eller Quaison.  Kan det bli så att vi ställer upp med Kulusevski istället för Sebastian Larsson? Kan det bli så att Isak får spela istället för Quaison? Och kanske får vi se Gustav Svensson spela istället för Albin mot Portugal imorgon? Detta efter ytterligare några träningar, ytterligare en matchgenomgång efter match och ytterligare ett antal timmar i den bubbla man befinner sig i då man bygger lag!

Blir det så ser jag ”inget jävla skämt”, ”bara ytterligare ett bevis”, på att det finns kompetenta personer som styr svensk fotboll.

Det förstod väl de flesta av oss redan då vi tog oss till kvartsfinalen 2018 i Samara. Vilken fest det var fram till dess! Kanske är det så att utspelen har sin botten i att han som tycker Janne kväver svensk fotboll inte fick vara med på den -eller liknande fester – under sin karriär i blågult? Vilket jävla skämt och så oerhört lågt om så är fallet!

Laget som skall göra det under tisdagskvällen lär bli följande;

Olsen

Lustig
Jansson
Lindelöf
Bengtsson eller Augustinsson

Kulusevski
Olsson
Gustav Svensson
Forsberg

Berg
Isak

Click to comment

Trending

Exit mobile version