Basket

BASKET: EM-truppen uttagen

Published

on

Svenska basketlandslaget åker till Lettland  för att spela EM. Nu är den svenska EM-truppen uttagen av förbundskaptenen Francois Gomez.
– Vi har lagt ner tid på att svetsas samman som grupp, säger
Francois Gomez i ett pressmeddelande.

Idag samlas Sveriges EM-trupp i basket i Södertälje efter en veckas ledigt. Nu går laget in i ett skarpt läge inför EM som startar om drygt en vecka. Den senaste tiden har landslaget spelat träningsmatcher mot Slovenien, Storbritannien samt två mot Ryssland. Laget har även legat på träningsläger i Södertälje och Slovenien under två veckor.

Nu är EM-truppen uttagen av förbundskapten Francois Gomez tillsammans med sina assisterande tränare Francisco Pinto och Jesper Sundberg. Tolv spelare kommer att representera Sverige i EM som spelas i Lettland och Serbien.

– Vi har lagt ner tid på träningar, matcher och tid att svetsas samman som grupp, och nu har vi tagit ut de 12 spelarna, säger Gomez i ett pressmeddelande.

Sverige, tillsammans med Frankrike, Montenegro och Tjeckien, utgör grupp B och spelar sina matcher i Riga i Lettland. Grupp A, som också spelar matcherna i Riga består av värdnationen Lettland, Ukraina, Storbritannien och Spanien. I den serbiska staden Nis spelar grupp C och där gör Ungern, Turkiet, Italien och Slovenien upp om slutspelsplatserna. Till sist gör grupp D upp i serbiska Zrenjanin, där värdnationen Serbien tar emot Vitryssland, Ryssland och Belgien,

Årets mästerskap kommer spelas i Lettland och Serbien. Sverige kommer att spela sina matcher i Riga, och möter Montenegro i premiären den 27e juni. Ettan avancerar direkt till kvartsfinalspel, medan tvåan och trean spelar åttondelsfinaler.

Den svenska EM-truppen

Guards

Elin Eldebrink
Frida Eldebrink
Klara Lundquist
Ellen Nyström

Forwards

Farhiya Abdi
Binta Drammeh
Kalis Loyd
Regan Magarity

Centrar

Louice Halvarsson
Danielle Hamilton Carter
Josefin Vesterberg
Amanda Zahui

Sveriges matchprogram

27 juni kl 14.00, Sverige-Montenegro
28 juni kl 14.00, Tjeckien-Sverige
30 juni kl 22.00, Sverige-Frankrike
1 juli Eventuell åttondelsfinal
(alla tider svensk tid)

Från kvartsfinalerna spelas alla matcher i Belgrad.

Basket-EM för damer sänds dirket i SVT och på svtplay.

Click to comment

Trending

Exit mobile version