Fotboll

AIK nära en Europaplats – Djurgården åkte på pumpen igen

Published

on

Både AIK och Djurgården spelade viktiga matcher igår i kampen om en Europaplats. Båda lagen har allt i egna händer. AIK har fortfarande en minimal chans på guldet.

I jakten på en Europaplats vann AIK över Jönköpings Södra på hemmaplan för första gången på över 50 år. Solnaklubben har nu fem poängs försprång till Häcken, ett av tre lag som kan peta ner ”Gnaget” från spel i Europa även nästa år.

Djurgården känner flåset

Fram till bortamötet med Sirius, förlust med 2-0, hade Djurgården en mikroskopisk chans att snuva Malmö på SM-guldet. Nu får man rikta in sig på att klara av att hålla Häcken, Östersund och Norrköping bakom sig. Det blir en extremt viktig match på söndag mot Häcken. Vinnaren i den matchen har störst chans på spel i Europa, något som framförallt Djurgårdens supportrar drömmer om.

Guldjakten kan ta slut i kväll

För AIK:s supportrar blir det en jobbig kväll, ska Malmö säkra guldet eller kommer Norrköping att vara ett stort hot mot Europaplatsen? Vinner Norrköping hemma mot Malmö lär det vallfärda svartgula supportrar till Swedbank Stadion på måndag

Lagens matcher om en Europaplats

AIK (2:a, 50p, +23) har kvar Malmö (borta), Göteborg (hemma) och avslutar mot Örebro (borta).
Djurgården (3:a, 48p, +22) har Häcken (hemma), J Södra (hemma) och avslutar mot Kalmar (borta)
Häcken (4:a, 45p, +11) möter Djurgården (borta), Kalmar (hemma) och avslutar Malmö (borta)
Östersund (5:a, 43p, +12) spelar mot Göteborg (borta), Elfsborg (hemma) och avslutar mot J Södra (borta.
Norrköping (6:a, 43p, +5) har en match mindre spelad och avslutar säsongen med matcher mot Malmö (hemma), Sundsvall (borta), Örebro (hemma) och till sist möter de Elfsborg (borta)

Click to comment

Trending

Exit mobile version