Damallsvenskan

Vinnaren av Diamantbollen utsedd

Published

on

Fotbollsgalan 2017 avslutas på bästa vis med att dela ut årets Diamantboll. Årets kvinnliga fotbollsspelare blev Kosovare Asllani. 
– Jag kommer inte att sluta för att någon säger till mig att sluta, säger Asllani under presskonferensen efter galan. 

Tillbaka till Sverige och för spel i Linköping efter ett år på europeisk mark. Nu lyckades hon vinna både ligan med Manchester City tidigare i år precis nyligen vinna med Linköping lika så.

Det var en rörd Asllani som tog emot priset i Globen under kvällen. Hon bjöd hela svenska folket på ett gripande tal och beskriver senare under presskonferensen varför det blev så.

– Det var surrealistiskt hela situationen. Jag försökte bara få fram det viktigaste jag hade inom mig, tacka mina nära och kära. För mig handlar det om lite mer än Diamantbollen, kämpar man tillräckligt hårt så tar man sig dit man vill tror jag. Jag ville förmedla för alla att inte sluta kämpa oavsett vad folk säger till dig. 

Det har ju varit en konflikt mellan Damlandslaget och Förbundet under de senaste månaderna. För någon vecka sedan exploderade det rejält och damerna hotade att strejka galan.

Läs mer om konflikten HÄR.

Kosovare Asllani personligen har lagt det hela bakom sig. Det behöver ske en förändring och även om det bara gjorts i Sverige hittills så tycker hon det är steg i rätt riktning.

– Vi har lagt det hela bakom oss men det behövde ske en förändring. 

Många säger att vinna detta pris är något av ett mål men vinnaren av Diamantbollen i år håller inte med.

– Det är inte det främsta målet jag har, det är ju såklart att vinna med mina klubblag. 

Till sist säger hon att alla som någonsin tvivlat på henne nästan bara blivit som en morot.

– Vi möts av fördomar hela tiden, sen har jag fått höra mycket genom åren. Jag hatar att egentligen använda det här uttrycket men det har blivit som att man vill ”bevisa” något för alla tvivlare. Man vill då jobba ännu hårdare och jag kommer inte sluta för att någon säger till mig att sluta.

Click to comment

Trending

Exit mobile version