Fotboll

U21 kryssade i Belgien

Published

on

Efter att ha inlett EM-kvalet med en seger över Cypern ställdes U21 landslaget mot en på pappret betydligt tuffare motståndare i Belgien på bortaplan. Efter en stark insats kom man ifrån med ett välförtjänt kryss.

Roland Nilssons första tävlingsmatch som förbundskapten för U21 landslaget slutade med en stabil 4-1 seger hemma mot Cypern. Detta efter bland annat ett hattrick av MFF-spelaren Carlos Strandberg. Under fredagskvällen ställdes man mot gruppens högst seedade motståndare, Belgien.

12 minuter in i matchen fick Sverige en farlig målchans. Erdal Rakip sparkades ner i straffområdet men domaren friade och Gustav Engvall fick ett fint läge som den belgiske målvakten räddade.

I den 30:e minuten skulle däremot Belgien ta ledningen. Jordi Vanglerberghe vek in från vänsterkanten och avslutade med ett skott rakt upp i Pontus Dahlbergs vänstra kryss.

Sverige skulle dock komma tillbaka. I den 60:e minuten dök Filip Dagerstål upp vid den första stolpen och knoppade in Anton Jönsson Salétros hörna.

Båda lagen kom sedan att skapa ytterligare några farliga målchanser innan domaren blåste av matchen som alltså slutade 1-1. Ett helt klart godkänt resultat för svensk del.

– Resultatet är väl okej, men efter den här prestationen vill man ha tre poäng. Vi ska inte glömma att Belgien är ett bra lag och de får ha ganska mycket boll, men jag tycker att vi håller dom borta från vårt mål ganska bra och att vi för matchen, förutom alldeles i slutet då det blir lite Hawaii, säger målskytten Filip Dagerstål till svenskfotboll.se

Även förbundskapten Roland Nilsson var nöjd med lagets prestation:
– 1-1 på borta mot Belgien är ett bra resultat, men sedan är det ju alltid så att man vill ha med sig tre poäng, säger han till svenskfotboll.se