Damlandslaget

Sverige vann regninga premiären efter sena målen

Published

on

Sverige vann den regniga premiären i VM mot Chilie. Nu laddar damerna om till söndagens match. Sverige går in i matchen som favoriter, men någon underskattning blir det inte.

Sveriges premiärmatch mot Chile slutade med en 2-0 seger efter en väldigt stökig match. I mitten av andra halvleken tvingades matchen även brytas på grund av oväder. När matchen återupptogs igen lyckades Sverige stänga matchen, bland annat efter Madelen Janogys solomål på tilläggstid. På söndag är det dags för match igen för Sverige, då Thailand står för motståndet.

”Viktigt att inte underskatta”

En nyckel för Sverige är att kunna vara mer effektiva än i matchen mot Chile. Totalt hade landslaget 25 skott, sju på mål samt elva hörnor. Thailand däremot kommer in med ett rejält stukat självförtroende efter att förlorat mot USA med 13-0. Trots att Thailand förlorade stort blir det inte tal om någon underskattning för Sveriges sida.

– Eftersom det blev ganska många mål mot USA tror jag att det är extremt viktigt att inte underskatta dem, säger ytterbacken Jonna Andersson och fortsätter.
Jag tror också att vi behöver se klipp från andra matcher som de har spelat och inte bara utifrån den matchen, säger hon till Vasabladet.

Nyckel att få igång målskyttet

Direkt efter matchen mot Chile var den svenska stjärnan Kosovare Asllani inne på att Sverige är bättre mot svagare lag. Framförallt nöta ner lagen som spelar med ett lågt försvar. Det håller inte anfallaren Olivia Schough helt med om.

– Jag tycker att vi är bättre mot bättre motstånd. Sådana här matchbilder är jäkligt svåra. Så om Thailand backar ner ännu mer tror jag inte att det är till vår fördel, säger Schough till Vasabladet.

Schough hoppas att Sverige kan få igång målskyttet mot Thailand på riktigt. Framförallt efter USAs kross.

– Thailand blir inte någon lätt match, men givetvis har vi favoritskapet och jag hoppas att vi kan trycka in några bollar också, säger hon.

Click to comment

Trending

Exit mobile version