Fotboll

Strandberg tvåmålskytt i segern mot Malta

Published

on

Strax före kvällens VM-kval match mellan Sverige och Nederländerna spelade U21-landslaget EM-kvalmatch på Olympia i Helsingborg. Efter en komfortabel insats kunde slutresultatet skrivas hem till 3-0.

Inledningen av matchen bjöd inte på något underhållande spel. Sverige ägde det mesta av bollinnehavet men kom inte fram till några större farligheter i offensiv väg. Den första farliga målchansen kom först i den 23:e minuten när Alexander Isak med en fin crossboll vände spelet och Erdal Rakip efter en fin mottagning kunde avsluta strax utanför målvaktens högra stolpe. Sverige växlade under en tiominuters period upp tempot för en stund och i den 30:e minuten avslutade Isak Ssewankambo med ett skott som den maltesiska målvakten styrde ut till hörna. Minuten senare kom samme Ssewankambo att ge Sverige ledningen med 1-0. Innermittfältaren mötte Erdal Rakips fina inlägg med skallen och styrde in bollen i bortre hörnet.

Andra halvlek var sedan bara fem minuter lång när Sverige utökade ledningen till 2-0. Återigen var Isak Ssewankambo inblandad i målet, denna gång som framspelare. Med ett lågt inspel från vänsterkanten hittade han Carlos Strandberg i boxen som avslutade hårt, ribba in.

I den 70:e minuten skulle Strandberg komma att bli tvåmålskytt. På ett inlägg från Erdal Rakip nådde han högst och nickade in 3-0. Strax efter målet var det färdigspelat för hans anfallskollega Alexander Isak som ersattes av Gustav Engvall. Dessförinnan hade Mattias Svanberg ersatts av Joel Asoro.

När klockan stod på 80 minuter var det åter dags för Jordan Larsson att beträda sin förra hemmaarena Olympia. Tvåmålskytten Carlos Strandberg lämnade planen efter en bra dag på jobbet.

Sverige hade sedan chansen att utöka sin ledning till 4-0 men trots försök från både Jordan Larsson och Anton Jönsson Salétros stannade slutresultatet vid 3-0.