Strålande Ståhl fick sin revansch

Published

on

Daniel Ståhl förlorade mot jamaicanen Fedrick Dacres i efter en jämn strid på söndagen, igår fick han sin revansch. På ett soligt Sollentunavallen snuddade den 26-årige Spårvägaren på 70 meter.

Den svenska diskusgiganten Daniel Ståhl fick under gårdagens Sollentuna GP sin revansch på eviga konkurrenten, jamaicanen Fedrick Dacres. De båda tävlade under söndagskvällen på Diamond League galan i Rabat. Där fick Ståhl se sig besegrad efter dramatik efter tävlingen. Från början var han segrare med ett resultat på 69.94, men efter ett sent jury beslut stod Dacres som segrare. Jamaicanen kastade hela 70.78, men fick först det kastet underkänt. Efter en protest fick han det kastet godkänt och tog därmed hem tävlingen. Resultatet betydde förutom ett nytt jamaicanskt och personligt rekord, även ett nytt Diamond League rekord.

Medvind höll toppresultaten nere

Efter en fin tävling på ett soligt och varmt Sollentunavallen, var dock rollerna motsatta. Efter kastning i yttersta världsklass stod Sthål som segrare med resultatet 69,12. Fedrick Dacres slutade som tvåa efter ett längsta kast på 66.79. Efter segern var det en nöjd Ståhl efter segern på hemmaplan.

– Jag reste hela dagen igår från Marocko och fick till två bra kast här i kväll, så det var kul. Det var bra tryck och jag ville bara vinna idag, säger Ståhl till SVT.

Då ska även noteras att diskuskastarna hade medvind under sin tävling, vilket inte är gynnsamt för riktigt bra kast.

Flera fina resultat från svenskt håll

Förutom Ståhl bjöd även flera andra svenskar hemmapubliken på fina resultat. Redan på förtävlingarna slog Östersunds trestegshoppare Emelie Nyman Wänseth till med 13.29. Resultatet innebar inte bara att hon gick upp som Sverigeetta, hon kvalificerade sig även med god marginal till U23-EM i Gävle. En annan som kvalificerade sig till mästerskapet efter ett fint lopp var Sävedalens unga löpare Sara Christiansson. Efter ett fint lopp på huvudtävlingarna på 1500 meter slutade hon trea på loppet på 4.15.25. Ett personligt rekord med mer än tre sekunder. Vann loppet gjorde indiskan P U Chitra på 4.12.65.

”Kul att vinna tävlingar igen”

En som visar gammal gryende form är Turebergs skadeförföljda löpare Anderas Almgren. Almgren slog igenom tidigt när han vann brons på Junior-VM på 800 meter 2014. Igår vann han 1500 meter med minsta marginal före Indiern Jinson Johnson. Den 24-årige Almgren gick även för första gången under 3.40, när han vann på 3.39.38, med Johnsson på 3.39.69.

– Det är såklart kul att börja vinna lite tävlingar igen. Jag kände mig stark sista 300 så då tänkte jag att nu går jag bara för det, säger Almgren till SVT.

Lovisa Lindh visar även hon på bra form när hon vann det kvinnliga 800-metersloppet på tiden 2.01.79. Ett riktigt oväder innan loppet stoppade inte Ullevilöparen, utan hon visade upp en fin löpning inför kommande tävlingar.

– Det är stor skillnad mot förra året, jag känner att jag har det där lilla extra nu, säger Lindh till SVT.