Europamästerskap

Startelvan mot Spanien – så svår och så självklar!

Published

on

Att vara i Jannes kläder och att ta ut startelvan mot Spanien. Det är väldigt svårt, men samtidigt självklart hur det kommer att se ut.

De fem längst bak anses av många vara självklara, enda frågetecknet är om Ludde Augustinsson hinner komma i form i tid.  Som signalerats från ledningen – ”Ludde är nu fullt frisk” -och med ett skadeuppehåll begränsat till tre veckor torde han enligt expertisen gå före den i första skedet från truppen petade Pierre Bengtsson.

Här menar experterna, då refererar jag till vad som sägs i den poddcast som alla dagligen borde lyssna till, ”Fotbollskanalen on tour”, med Lundh och han riktigt kunniga och festliga bisittare, som menar att Ludde är självskriven före ovan nämnde Bengtsson. Jag är inte helt säker på att det verkligen blir så. Bengtsson har gjort det bra båda matcherna under samlingen och vad som ligger honom i fatet är att säsongen inte riktigt sett så bra ut som man hoppats med utlåning från FCK för att över huvud taget få speltid inför EM-turneringen.

Min gissning är att han kan ta platsen till vänster i premiären och att utfallet i matchen bestämmer om Ludde kan få chansen senare. I mitten spelade Marcus Danielsson till sig platsen med sin prickfria insats mot Armenien.

Värre på mitten

Värre då på mitten och där har Janne varit klok och lyssnat in vad Dejan Kulusevski vill med sin framtid i den blågula dressen. Dejan ser sig själv som en av två på topp, något som Janne först inte höll med om, utan menade att Dejan skall slåss om en plats till höger på mitten varpå han senare medgav att han ser Dejan som både ytter och på topp. Vid denna samling har han varit tydlig hela tiden med att Dejan nu främst är ett alternativ längst fram.

Därför viks högerytterplatsen till Sebastian Larsson mot Spanien. Därmed inte sagt att det inte kan se annorlunda ut mot mindre kvalificerat motstånd än Luis Enriques gäng.

Jag tror att Janne berättat för Kulusevski att han får börja på bänken mot Spanien och att han senare när vi skall vara mer offensiva får en mer framskjuten roll -kanske inte på topp men mer offensivt än det kan förvänta oss få se av Sebastian under måndagskvällen den 14e då vi gör entré i turneringen.

Längst där framme blir det sannolikt Berg och Quaison. Konstigt tycker nog en del, men såg ni om Isak över huvud taget var med på Friends mot Armenien?

Radarpar

Nej, mot Armenien såg vi istället ett radarpar i form av Berg och Quaison direkt komma in som det synkade par vi önskat se redan i första halvlek.

Därmed börjar vi alltså med två stjärnor på bänken där den ene avgjorde italienska cupfinalen som bäste spelare i Juventus, bättre än bland andra Ronaldo. Den andre utsedd till Real Sociedads mest värdefulle spelare den gångna säsongen. Med målet mot Osasuna fick han avsluta säsongen som den svensk som gjort flest mål i La Liga sedan Zlatans tid i Barca.

Kan vi förmoda att vi mot Spanien hamnar i underläge för att sedan sätta in dessa två stjärnor för att jaga ett kryss i debuten. Lyckas vi -ja det hoppas vi -och vi vet någon gång runt klockan 23 på måndag kväll. Nedräkningen har  därmed börjat!

 

Pelles landslagsblogg

Click to comment

Trending

Exit mobile version