Artikel

Skogarnas drottning fick sin drömsäsong krönt

Published

on

Skogarnas drottning Tove Alexanderson, har haft en riktig drömsäsong, och fick den igår krönt på bästa sätt. Med många duktiga idrottare nominerade stod orienteraren som slutlig segrare.

Igår stod det klart att Tove Alexandersson, dominanten inom orientering och skidorientering och skogarnas drottning fick sin drömsäsong krönt på bästa sätt. För under gårdagen stod det klart att hon var segrare av bragdguldet. I tuff konkurrens med bland annat Daniel Ståhl, friidrott, Damernas stafettlag i längdskidor och Mathias Falck, bordtennis tog Alexandersson hem priset. Motiveringen löd ”För glimrande guldregn i en serie bragder med total kontroll i avgörande lägen”, för den 27-åriga orienteraren.

”Känns jättehäftigt att få vinna”

Det var naturligtvis en väldigt lycklig Tove Alexandersson, som fick ta emot Svenska Dagbladet Bragdguld.

– Det känns jättehäftigt. Verkligen, säger Alexandersson och fortsätter. Det har varit väldigt hård konkurrens varje år så det känns jättehäftigt att få vinna det i år, säger hon till Aftonbladet.

Under året tog hon bland annat hem tre guld under Orienterings VM i norska Østfold, och två guld skidorienterings VM i Piteå.

Är en fantastisk idrottare

Alexandersson har under flera år varit en av favoriterna att ta hem priset, men fallit på målsnöret. I år kunde dock besegra Alexandersson, under ett år som varit lysande för svensk idrott. Håkan Carlsson, förbundskapten för det svenska landslaget i orientering, var inte sen med att hylla sin adept.

– Det är underbart för Tove att få den här utmärkelsen. Det som gör henne till en fantastisk idrottare är att hon älskar att träna, tävla och utmana sig själv. Hon är fantastisk på det hon gör och fokuserar fullt på det, säger Håkan Carlsson.

Alexandersson har under flera år dominerat dessa två sporter, där hon vunnit världscupen i orientering flera år i rad.  Men hon har även visat att hon kan vinna inom andra discipliner. Under slutet av förra året vann hon VM-guld i skyrunning, där deltagarna springer i höga och branta berg i brittiska Kinlochleven.  Med det är hon tillsammans med Emelie Forsberg, de enda från Sverige med den meriten.

Click to comment

Trending

Exit mobile version