Längdskidor

Skidor: Opererad Burman visade klass

Published

on

Åsarnas Jens Burman visade klass på Sverige premiären på skidor i Gällivare idag. Med en vecka kvar till världscupen visar han fin form.

Jens Burman som har haft en del problem med ryggen senaste åren, och som opererade sig i våras, visade klass på dagens lopp. På 15 kilometer fritt i Gällivare slog han till med ett riktigt kanonlopp. Efter en lugnare start där Piteås Johan Häggström öppnade hårt, drog Burman upp tempot rejält på andra varvet. I mål var inget snack vem dagens bästa var.

Besegrade olympiamästaren

Efter riktigt stark avslutning var han cirka 16 sekunder före Häggström, tvåan i loppet. Det var en nöjd Jens Burman, i en intervju med SVT efter loppet.

Det var skönt och kul att kroppen svarade bra. Var lite stressig i åkningen, men kom in i det sen och kunde åka stort och fint, säger Jens Burman till SVT efter loppet.

Att Burmans lopp var bra kunde man även se i resultaten, där inte ens stor stjärnan, och Olympia mästaren från Schweiz, Dario Cologna kunde match Burmans tider. Cologna slutade trea, och var även med liten marginal efter Häggström i mål.

Skönt besked till Värlscuppremiären

Nästa drar världscupen i längdskidor igång igen. Precis som vanligt avgörs premiären i Ruka, Finland. Efter dagens lopp, där storstjärnan Calle Halfvarsson inte riktigt fick till det, är Burman kanske det största hoppet då.

Det känns som att jag ändå är hyfsat med, sen om man är i toppform eller hur jag står mig är omöjligt att säga, säger Burman till SVT.

Trots dagens resultat menar han att inte Ruka säger han inte är hans bästa chans, då helgen avgörs i en minitour.

Men i Lillehammer och Davos hoppas jag åka bra, så hoppas formen håller i sig till dess, säger han.

Click to comment

Trending

Exit mobile version