Fotboll

Publikrekord väntar mot Luxemburg

Published

on

Inför den näst sista gruppspelsmatchen i VM-kvalet väntas många åskådare till Friends Arena. Så pass många att ett nytt publikrekord är i stundande.
– Vi har nu passerat den magiska gränsen och alla tiders försäljningsrekord, säger Håkan Sjöstrand. 

Det svenska landslaget har under Janne Anderssons ledning imponerat stort och ligger inför de avslutande två omgångarna av VM-kvalet på andra plats i Grupp A. Framgångarna har inte gått de svenska fansen obemärkt förbi och under de senaste dagarna har det spekulerats om ifall ett nytt publikrekord är möjligt på nationalarenan, när mötet mot Luxemburg äger rum på lördag kväll. Något som nu ser ut att bli verklighet.

Svenska fotbollsförbundet lät under torsdagskvällen på sin hemsida meddela att biljettförsäljningen till den viktiga matchen passerat drömgränsen 50 000. Då det nuvarande publikrekordet, från invigningsmatchen mot England 2012, ligger på 49 967 är det rimligt att antaga att detta slås.

– Därmed blir den gula väggen, eller väggarna, större och starkare än någonsin. Vi har nu passerat den magiska gränsen och alla tiders försäljningsrekord, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till svenskfotboll.se

Men för att publikrekordet ska slås krävs det att biljettinnehavarna dyker upp.

– Nu gäller det också att alla beger sig till matchen på lördag. När vi summerar lördagens publiksiffra är det nämligen närvarande åskådare som gäller. Tack till alla som köpt biljett, men nu hoppas jag också att alla klär sig i gult och får vara med om det historiska publikrekordet vid den otroligt viktiga matchen, fortsätter Sjöstrand.

Matchen mot Luxemburg spelas på lördag kl. 18.00 och sänds i Kanal 5.

Click to comment

Trending

Exit mobile version