Basket

OS: Matcher i Belgien avgör sveriges öde

Published

on

Matcher i Belgien avgör sveriges öde om det blir spel i OS nästa år . Igår blev det även klart vilka Sverige kommer att möta. Ett lag i gruppen är även direkt klara för spel i OS.

Sveriges matcher och öde kommer att avgöras i Belgien och staden Ostende, premisserna för att sig till OS är att komma topp två i sin grupp. Sverige har en tuff grupp, men slapp de absoluta värsta motståndarna, med länder som USA och Kina i spetsen. Länderna som kommer att vara med i Sveriges grupp är Belgien, Kanada och Japan. Med lottningen klar är det nu dags att förbereda sig på allvar.

Förbundskaptenen i Sveriges landslag Marco Crespi ser så här på lottningen

Nu vet vi vilka lag vi möter. Arbetet med att förbereda oss för dessa lag startar idag. Redo att drömma tillsammans, säger Marco Crespi i ett pressmeddelande från Basketförbundet.

Ett lag i gruppen är redan klara

På pappret har Sverige inga lag som är lätta. Kanada är världsfemma med ett gäng spelare i WNBA, damernas motsvarighet till NBA. Hemmanationen Belgien, är också en tuff nöt att knäcka med niondeplats på världsrankingen. En viktig spelare att hålla koll på Emma Messeman, med en WNBA titel på meritlistan. Förutom det är ett lag redan klart för OS nästa år i Japan. Då OS går i Tokyo nästa år, värdnationen redan klara för mästerskapet.

– Vi hade såklart velat undvika Japan, som oavsett placering kommer att gå till OS. Men trots detta tycker jag vi fick bästa möjliga förstaseedade lag i Kanada. Och Belgien är ett oerhört bra lag, men absolut inte omöjligt för våra damer, säger landslagschef Fredrik Joulamo i pressmeddelandet.

För att gå till OS krävs alltså att Sverige lyckas slå ut antingen Kanada eller Belgien

Hoppas på stort stöd

Tack vare att de avgörande matchern spelas i Belgien finns det en stor förhoppning att så många som möjligt vill stödja landslaget på plats. En annan möjlig spelplats för Sverige hade kunnat vara Kina. En betydligt längre ressträcka för de svenska supportrana.

– Svenska Moose nation och alla fans som kan åka ner kommer att hjälpa oss, jag hoppas ni vågar tro med oss, säger förbundskapten Crespi.

Matcherna kommer att spelas mellan 6-9 februari.

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version