Fotboll

Landslagschefen lämnar Blågult efter 20 år

Published

on

Lars Richt har varit en central del i den svenska landslagsorganisationen under de senaste 20 åren. Men nu avslöjar SportExpressen att han kommer sluta i Blågult. 

Lars Richt började i landslagsorganisationen redan 1998 som chef på fotbollsenheten och har sedan 2007 haft sin nuvarande roll som landslagschef. Under dessa år har han varit en stor och omtyckt profil. Men nu är epoken påväg att ta slut. SportExpressen avslöjar nämligen idag att svenska fotbollsförbundet arbetar med att rekrytera en ersättare till 62-åringen.
– Ja, det stämmer att vi letar efter en ersättare och det har vi kommit fram till i samförstånd mellan mig och Lasse. Men vi har ingen brådska. Rollen som landslagschef är väldigt viktig, säger svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SportExpressen.

Sjöstrand säger dock att det ännu inte är klart när Richt kommer lämna men att det lär ske under nästa år. SvFF har ambitionen att efterträdaren ska få lärdom av Richt i hur arbetet fungerar och förhoppningen är att denna process ska ske under ett eventuellt VM nästa sommar.

Richt, som varit med på sju stora mästerskap under sin tid i organisationen säger till SportExpressen att han hoppas få avsluta med ett åttonde.
– Så är det. Förhoppningsvis går vi till Ryssland och jag får avsluta där. Det är blandade känslor, men det här har vuxit fram det sista året, säger Richt och fortsätter:
– Jag tycker att man ska vara med i hela cykeln, och nästa mästerskap (EM 2020) är jag 66 år gammal. Då tycker jag att det är det dags att nån ny tar över. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter, men jag vill inte vara med i rekryteringen.

Click to comment

Trending

Exit mobile version