Pressrelease

KARRIÄRSLUT: Ikonen lägger av – och påbörjar ny roll

Published

on

David Svensson är en av de absolut viktigaste spelarna i Falkenbergs FF:s historia, ikonen i klubben vid havet. Nu avslutar lagkaptenen spelarkarriären efter 18 A-lagsäsonger med över 600 A-lagsmatcher och inleder en ny roll som CSR-ansvarig.
– Det känns som ett bra läge, även om jag kommer att känna en enorm saknad efter fotbollen, säger 33-åringen.

David Svensson, som är den ikonen som gjort flest matcher för FFF, A-lagsdebuterade redan som 16-åring år 2000 och gjorde i derbyt borta mot Varbergs BoIS förra säsongen sin 600:e match för FFF:s A-lag. Sammanlagt har det blivit 617 matcher och 57 mål. Det blir varken fler kamper eller mål. Lagkaptenen lägger skorna på hyllan.

– Allt har sin tid. Jag har funderat i några år, men fick ny motivation när vi gick upp i allsvenskan. Förra året var väldigt roligt med nya arenan och att vi även spelmässigt tog flera kliv framåt. Jag var inställd på att spela vidare men när jag i somras hörde om föreningens satsning på ökat samhällsengagemang började vi diskutera, säger David Svensson.

Satsar på CSR

Det utmynnade i att David blir ansvarig för satsningen på Corporate Social Responsibility, förkortat CSR. Kort och gott vill FFF ta ett större samhällsansvar ur ett socialt perspektiv.

– Jag tyckte att det verkade spännande och att fortsätta i föreningen kändes som ett bra steg. Det var en chans jag inte ville missa och relativt nyligen blev det klart, säger han.

Lars-Eric Nilsson har varit ordförande under hela Davids karriär.

– David har betytt väldigt mycket för mig. När han kom upp i A-laget hade vi en väldigt liten organisation och ingen sportchef. Han var inte gammal när han kom med i spelarrådet och väldigt viktig under vår uppbyggnadsfas. Det är en väldigt förnuftig kille och som spelare har han alltid gett allt i alla lägen, säger Lars-Eric Nilsson.

Kommer sakna spelet

David medger att det kommer kännas konstigt att inte finnas med på planen.

– Jag har haft fantastiska år i klubben. Jag har varit med om oerhört mycket och känner mig väldigt nöjd med det jag har presterat. Jag är stolt över att ha fått vara lagkapten i många år och uppflyttningen till allsvenskan är ett minne för livet, säger David Svensson som fortsätter:

– Jag kommer få ganska stor frihet att utforma min tjänst i samråd med de andra i föreningen och kanske även andra aktörer. FFF vill ta ett större samhällsansvar och vara delaktiga i olika projekt. Det ska bli oerhört inspirerande och roligt. Det känns som en bra möjlighet att ge någonting tillbaka, säger legendaren.

– Han kommer att arbeta med att sprida FFF:s värderingar genom att vara ansvarig för vårt CSR-arbete. Vi är övertygade om att David är rätt person för det. Vi vill och tror att FFF som förening kan bidra ännu mer till vårt samhälle med olika projekt. Det ska bli spännande att följa David i denna roll, säger klubbchef Patrik Lundgren.

Click to comment

Trending

Exit mobile version