Herrlandslaget

Gå för fullt eller inte – det är absolut inte frågan!

Published

on

Inför matchen i kväll har allehanda förståsigpåare antytt att vi kanske skall hålla igen och nöja oss med en poäng för att sedan på måndag kväll slå ut Färöarna hemma på Friends.

Jag ser ingen risk att vi inte skulle slå Färöarna som faktiskt spelade sin första riktiga landskamp så sent som 12 juli 1972 (förlust med 2-0 mot Island) – ett Island som på den tiden inte var lika stark fotbollsnation som idag.

Risk

Nej risken är av helt andra slag – den största är att med ett passivt spelande Sverige så finns risken –den är ganska stor – att vi faktiskt släpper in en boll och att därför Rumänien i kraft av bättre resultat inbördes mot oss går direkt till sommarens EM.  Gör Claudio Keseru, som på Friends, mål och det blir matchens enda, så är risken stor att vi missar EM den ordinarie vägen. Vägen via Nations League finns ju alltid.

Den andra risken är nämligen den att Spanien, som i sådana fall redan är klara gruppsegrare, kör med treans växel hemma den sista matchen mot just Rumänien.  Med treans växel för spanjorerna finns risken att dessa bara mäktar med ett oavgjort resultat –då är faktiskt Rumänien vidare med fler bortamål inbördes mot oss.

Lagseger

Nej, låt oss eliminera dessa risker och istället satsa offensivt för att få ett tidigt mål som ger oss möjlighet att spela ut. Inte minst för att vi som sitter på läktaren eller hemma vid TV:n skall ges möjlighet att njuta ännu en lagseger för det svenska landslaget – detta utan allt för hög psykisk ansträngning och nervpåverkan.

Jag tror, och hoppas därför att Janne ikväll ställer upp med den elva som startade mot Spanien –den med Berg och Quaison på topp och Olsson, Ekdal på mitten, flankerade av Forsberg och Sebastian.

Granen och Victor förvarar framför Olsen och Lustig får förstås högerbacksplatsen och Pierre Bengtson vänsterditon.  Detta för att redan på Friends planera för framtiden med Granen ersatt av Marcus Danielsson och Berg av Isak. Med det blir då det ty ”då är då” och ”nu är nu” – och nu gäller det att köra!

Fler blogginlägg från mig.

Click to comment

Trending

Exit mobile version