Allsvenskan

Fotboll: Ligabollen till 2020 presenterad

Published

on

Ligabollen till säsongen 2020/2021 i de högsta svenska serierna i fotboll är presenterad. Sponsorn bakom bollen är även i år Select, skriver Svensk Elitfotboll.

Ligabollen till säsongen 2020/2021 i fotboll för  Allsvenskan och Superettan är presenterad, och är även nästa säsong presenterad av Select. I ett pressmeddelande från Svensk Elitfotboll presenteras nyheter om den nya bollen. De senaste åren har bollen varit gul, men i år byter bollen färg.

– 2020 byter vi till en vit boll. Den nya designen framhåller ligornas nya logotyper på ett mycket bra sätt, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll i pressmeddelandet.

Officiell ligaboll i serierna sedan 2017

Select har genom åren förutom att leverera bollar till Sverige, även haft bollar till andra högsta serier. I tyska Bundesliga, och hollänska Eredevise, då Derbystar redan 2006. I belgiska ligan har 2010 haft Select som boll sponsor, och även danska ligan sedan 2015. De svenska högsta ligorna har sedan säsongen 2017 haft fotbollar från Select på sina matcher. Richard Kjell, är Sales manager på Select, och säger så här om nya designen.

–Årets design har en modernare form. Med vit bakgrund och mörka kontraster så får vi en bra synlighet på bollen, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på Svenska Select Sport AB i pressmeddelandet.

Under årets säsong har det hittills gjorts 1242 mål, 618 mål i Allsvenskan och 624 mål i Superettan. Det innebär ett målsnitt 2,66 respektive 2,69 mål per match. Då ska även nämnas att det är en omgång kvar, i helgen avgörs de båda serierna.

Första säsongen med den nya bollen från Select blev det 1351 mål. Kan det slås i år?

Click to comment

Trending

Exit mobile version