Damlandslaget

EM-KVALET: Jag är nöjd

Published

on

Sverige hade inlett EM-Kvalet med två raka segrar mot Lettland och Ungern. Idag kom den tredje när Slovakien besegrades med hela 7-0. – Jag är nöjd, sa Kosovare Asllani till Cmore efter storsegern. 

Inför dagens match med Slovakien på Gamla Ullevi i Göteborg hade det svenska damlandslaget i fotboll två segrar i EM-Kvalet. Premiärsegern borta mot Lettland med 4-1 och senast mot Ungern med 5-0. Dagens möte med Slovakien på nationalarenan förutspåddes målsnålt. Det blev det – i en halvtimma. Sedan inledde Asllani med att skruva in en hörna i mål, med hjälp av den slovakiska målvakten Mária Korenciová som olyckligt boxade bollen i eget mål. Detta var det första av tre hörnmål för Sverige och Asllani var regissör till samtliga.

Ett mål och tre målpass stod Real Madrid-stjärnan för. Förutom hörnmålen så slog Asllani även en öppnade passning till Lina Hurtig vilket gav Sverige en 3-0 ledning i paus. – Slovakien är kända för att hålla tätt men det såg vi inte i dag, sa experten Olof Lundh i Cmores sändning efter matchen.

– Jag är nöjd och jag kände mig på spelhumör. Första tjugo höll dom tätt och krympte ytor för oss väldigt mycket men desto längre matchen gick desto mer ytor bjöd som på, sa regissören Asllani efter matchen till Cmore.

Möter USA i November 

Nästa match i kvalet till Europamästerskapen är mot Ungern i april. Dessförinnan kommer landslaget att spela en träningsmatch mot de regerande världsmästarna USA. – Det är bra att Sverige matchas mot ett bra motstånd säger Lundh i sändningen. I EM-Kvalet kommer det inga direkta utmaningar. Därför är det bra att spela mot USA, menar Lundh.

Sverige leder nu sin EM-Kvalgrupp tätt före Island på samma poäng men avsevärt bättre målskillnad. Båda lagen har full pott, dock har Sverige fem mål mer gjorda än Islänningarna. Lagen kommer att ställas mot varandra den 9 juni och 22 september 2020.

Tabellen

  1 Sverige        3  3  0  0  16-1    9
  2 Island         3  3  0  0  11-1    9
  3 Slovakien      3  1  0  2   2-9    3
  4 Ungern         2  0  0  2   1-9    0
  5 Lettland       3  0  0  3   2-12   0

Kommande matcher för Sverige 

14/4 Sverige – Ungern
4/6 Slovakien – Sverige
9/6 Island – Sverige
17/9 Sverige – Lettland
22/9 Sverige – Island

Följ Sveriges damlandslag här >>>

Click to comment

Trending

Exit mobile version