Damallsvenskan

Ekroth tillbaka i Sverige igen efter spel utomlands

Published

on

Petronella Ekroth är tillbaka i Sverige igen, efter ett år utomlands. Den 29-åriga backen har skrivit på kontrakt med sin gamla klubb Djurgården.

Petronella Ekroth har tidigare spelat tre säsonger i Djurgården, och är nu tillbaka i Sverige igen efter ett år utomlands. Tränaren Joel Riddez ser så här på värvningen.
– Det är jätteroligt att hon vill komma tillbaka till oss! Förhoppningsvis är det ett tecken på att hon trivdes här och nu har hon alla möjligheter att utvecklas mer, säger han till Djurgårdens hemsida.

Den 29-åriga backen hade ett bra år fotbollsmässigt i Juventus, men hade svårt socialt under sejouren i Italien. Ekroth är främst mittback, men kan spela på flera positioner i backlinjen. I Juventus användes hon även som balansspelare i mittfältet. Senast i Djurgården spelade hon även mycket högerback. Laget har därmed fått tillbaka en väldigt flexibel spelare i laget.
– Vi får se hur vi formerar laget framöver, säger tränaren Joel Riddez.

Rutinen en viktig faktor

Petronella Ekroth kommer in i laget mitt i säsongen, men tränare Riddez räknar med att kommer i  gruppen snabbt. Framförallt med tanke på att hon spelat i laget tidigare. Framförallt tror han att hennes rutin från proffsäventyret kommer hjälpa henne.

– Petronella är en bra värvning för oss på flera sätt. Hon är ambitiös, kan miljön, och har fått mer erfarenhet nu genom proffslivet.

Djurgården första match efter uppehållet borta mot Limhamn-Bunkeflo den 20 juli. Första hemmamatchen för Ekroth och Djurgården är mot Eskilstuna United på Tele 2 den 28 juli.

Click to comment

Trending

Exit mobile version