Längdskidor

Duellen: Högklassigt lopp på damsidan

Published

on

Premiären i Gällivare på damsidan bjöd på högklassigt lopp. I slutändan blev det en duell hela vägen mellan två världsstjärnor.

Premiären på damsidan i Gällivare blev ett högklassigt lopp, och en duell mellan Charlotte Kalla och Frida Karlsson. Om Jens Burman vann herrloppet relativt klart, var loppet på damsidan en duell hela vägen.

Piteås Charlotte Kalla har genom åren dominerat i längdsporten på damsidan, men fick idag ge sig mot sensationen Frida Karlsson. Förstaårssenioren Frida Karlsson slog igenom med dunder och bra ifjol, med ett guld i stafett på VM i Seefeld, samt ett silver och brons individuellt. Redan på Sverige premiären i Bruksvallarna, ifjol visade Karlsson att hon skulle bli att räkna med under säsongen. Till årets säsong verkar sen 20-åriga supertalangen tagit ytterligare ett steg till i utvecklingen.

Öppnade lite hårt”

Redan från start visade Kalla och Karlsson att det skulle stå mellan de. Karlsson tog en tidig ledning, och låg strax för Kalla hela loppet. Trots att hon tappade några sekunder på slutet, lyckades hon hålla undan med sex sekunder, med Charlotte Kalla på en andra plats. Det var en lycklig, men trött segrare i intervjun efter loppet.

Det var kul och lika jobbigt som jag minns det. Öppnade kanske lite hårt och fick slita i mitten av loppet, men tycker jag att jag kom tillbaka lite på slutet, säger Frida Karlsson till SVT.

Tvåan Charlotte Kalla som hade en lite jobbig fjolårs säsong, visar även hon på fin form inför världscuppremiären. Trots en andra plats var det en nöjd Piteå åkare efter loppet.

Tycker att det var en jättebra genomkörare, och precis vad jag behövde. Är en tuff bana, och Frida åkte starkt idag. Så det är bara att gratulera henne till ett fantastiskt lopp och segern, säger en nöjd Kalla till SVT.

Trea i loppet bakom de båda världsstjärnorna, var sprintern från Umeå Moa Lundgren. Precis bakom henne, efter en jämn duell om sista pallplatsen var klubbkompisen i Umeå Elina Rönnlund.

Nästa fredag inleds världscupen i Ruka, Finland där en sprint tävling inleder säsongen.

Click to comment

Trending

Exit mobile version