Längdskidor

BAKSLAGET: Skadan på stjärnan värre än befarad

Published

on

Skadan skidåkaren Ebba Andersson drog på sig i samband med ett fall med ett träningspass är värre än befarad. Nu talar mycket för att hon blir borta året ut.

Det var under ett löppass på träningslägret i Bruksvallarna som olyckan var framme, efter en röntgen visade sig skadan vara värre i än befarad. Det berättar landslagsläkaren Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

– I fallet fick hon en dragning i mjukdelar som engagerar det område där hon tidigare är opererad, säger Magnus Oscarsson i pressmeddelandet och fortsätter. Det är inte aktuellt med någon operation, men hon har en period med rehabiliteringsträning framför sig, säger han.

Efter att ha blivit undersökt av en ortoped, ser stjärnan tyvärr ut att bli borta från tävling resten av året.

”Såg fram emot att tävla”

Efter en lång grundträningsperiod och förberedelser är det dags för de bästa svenskarna att mäta sina krafter mot världens bästa igen. För i helgen drar även säsongen igång på allvar för längdskidåkarna. Den nationella premiären genomförs i Gällivare, och innehåller förutom de bästa svenskarna även en del internationella inslag. Bland annat tidigare storåkaren Justyna Kowalczyk från Polen, som gör en intressant comeback.

Dessvärre utan skadade Ebba Andersson på startlinjen, där en längre rehab period väntar för Sollefteååkaren. Andersson vill inte svara på några detaljerade frågor angående skadan..

– Det är så klart jättetråkigt det som hänt. Jag såg verkligen fram emot att få börja tävla i helgen. Men det bästa jag kan göra nu är att blicka framåt och fokusera på min rehabilitering så att jag kan komma tillbaka så snart som möjligt, säger Andersson i ett pressmeddelande från skidförbundet.

Kommer inte ta några risker

Det enligt läkare Magnus Oscarsson i början av rehab perioden, att inte belasta knäet.

– Vi tar inga risker. Inte om det hade varit ett mästerskap heller. Det viktigaste är att de aktiva inte får men, säger han till SVT Sport.

De första tävlingarna är imorgon, och kommer att sändas på SVT. Loppen kommer vara i individuell start i fristil, där damerna kommer att köra 10 kilometerna och herrarna 15.

Click to comment

Trending

Exit mobile version